Dierenartsen Dier en Dongen

Wie zijn wij?

Op 4 januari 2010 heeft Dier en Dongen de deuren geopend! Graag vertellen wij kort wat meer over ons zelf.

Dierenartsen

Dierenarts Gert-Jan Segeren werd geboren in Mijdrecht en volgde zijn VWO aan het (toenmalig) Dr. Schaepmancollege in Dongen. Dierenarts Ann Van Lersberghe is geboren, getogen en geschoold in Brugge (België).
In 2002 studeerden wij beiden af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde, Gent (België). De daaropvolgde jaren hebben wij beiden gewerkt in verschillende gemengde en gezelschapsdieren praktijken in Nederland en België. Gaandeweg ontwikkelden we een grote voorliefde voor de eerstelijns gezelschapsdierenpraktijk.
Sinds 2004 zijn wij getrouwd. We zijn de trotse ouders van een zoon (Harm) en twee dochters (Ils en Eva). Ook hebben wij een hond (Pungkie, Shih Tzu) en kat (Snooze, Europees Korthaar).
Al enige tijd keken wij uit naar een vast plek waar wij samen als dierenarts konden werken en we zijn er van overtuigd deze plek in Dongen te hebben gevonden! De komst van onze praktijk vond plaats in goed overleg en samenwerking met dierenarts Gerrit Sueters, D.A.P. De Kloostersticht (gesloten sinds april 2012).
Voor een goede start van Dier en Dongen zijn we in 2009 ook weer in de regio komen wonen. Na anderhalf jaar in Oosteind te hebben vertoefd, wonen we sinds 2011 met veel plezier in Dongen.

Januari 2015 is dierenarts Marieke Corré ons team komen versterken! Marieke is in 2012 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde, Gent (België). Ze heeft na haar afstuderen in verschillende gezelschapsdierenpraktijken (langdurige) waarnemingen uitgevoerd. Dierenarts Marieke Corré is bij Dierenartsen Dier en Dongen ook als waarnemend dierenarts gestart, maar behoort sinds 2016 tot het vaste team. 
Dierenarts Manon van Ewijk is in augustus 2019 bij Dier en Dongen komen werken. Manon is februari 2018 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij zich beziggehouden met One Health. Dit is een nieuwe richting in de studie diergeneeskunde en houdt zich bezig met ziektes die overdraagbaar zijn van dier naar mens of andersom, maar ook naar behandeltechnieken die zowel voor mensen als voor dieren een aanvulling kunnen zijn op de behandeling van bepaalde ziektes. Manon is na haar afstuderen gelijk begonnen met werken in een gemengde praktijk waar zij naast gezelschapsdieren ook paarden en landbouwhuisdieren behandelde.

Dierenarts Gert-Jan Segeren  Dierenarts Ann Van Lersberghe- Segeren  Dierenarts Marieke Corré  Dierenarts Manon van Ewijk

Wij proberen een lopende behandeling zoveel mogelijk bij dezelfde collega te laten plaatsvinden.

Assistenten

November 2011 is ons team aangevuld met paraveterinair Moniek Rosenbrand. Moniek behaalde in 2010 haar diploma paraveterinair aan het Prinsentuin College, Breda. Dankzij haar werkervaring bij Agradi heeft zij ook veel kennis van producten die beschikbaar zijn bij de dierenspeciaalzaken. 

Paraveterinair Lobke Reijnen behaalde 2016 haar diploma aan de Helicon Den Bosch en werkt sinds september 2017 bij Dierenartsen Dier en Dongen. Naast haar werkzaamheden bij Dier en Dongen is Lobke actief als vrijwilligster bij Stichting HandiCap en werkte ze bij de Action in Tilburg.

Sanne Heesterbeek behaalde haar diploma Paraveterinair dierenartsassistente in 2011 aan de NHB Deurne. Sinds 1 januari 2019 is Sanne het paraveterinair team van Dier en Dongen komen versterken. Naast haar werkzaamheden bij Dier en Dongen is Sanne vrijwilligster voor de Dierenambulance, Dierenopvangcentrum Breda.

Paraveterinair Moniek Rosenbrand  Paraveterinair Lobke Reijnen  Paraveterinair Sanne Heesterbeek

Bedrijfshulpverlening

Alle medewerkers van Dier en Dongen zijn BHV getraind, inclusief reanimatie en AED.

 

Uiteraard zien wij u en uw huisdier graag eens bij ons op de praktijk!

Volg ons op:

Facebook


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55