Dierenartsen Dier en Dongen

Wat doen wij?

Hieronder treft u een overzicht van onze diensten:

Consult

Tijdens een consult bespreken wij de reden van uw bezoek met huisdier aan de praktijk en kijken wij uw huisdier gericht na. Ook kan een eventuele behandeling vaak al worden ingesteld. Als hulp kunt u voorafgaand aan een consultatie gebruik maken van onze informatiebrieven en vragenlijsten.
U wilt op consultatie komen met uw huisdier? Maak een afspraak!

Gewichtsbegeleiding

Heeft uw hond (of kat) overgewicht? Onze paraveterinairen kunnen u een gericht voedingsadvies geven! Hiervoor maakt u wel een afspraak.

Algemeen gezondheidsadvies

Onze dierenartsen en paraveterinairen helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen. En niet alleen voor uw zieke hond of kat. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een gericht advies over ontworming, vlooien- en tekenbestrijding en bijvoorbeeld vachtverzorging. Gezondheidsadvies nodig voor uw cavia, konijn, rat of ander huisdier? Leg uw vraag aan ons voor en we helpen u graag verder!

Diagnostische methoden

Onder diagnostiek verstaan we de methoden en/of technieken om een ziekte of probleem te kunnen vaststellen. Hiervoor hebben wij verschillende hulpmiddelen/apparatuur tot onze beschikking als aanvulling op het consult en lichamelijk onderzoek van uw huisdier. Lees verder.

Laboratorium

Naast de diagnostische methoden kan er nog uitgebreider onderzoek plaatsvinden van – al dan niet ziek – weefsel. Dit gebeurd in ons modern uitgeruste laboratorium. Lees verder.

Behandelingen

Als een diagnose gesteld is volgt geregeld een behandeling van de patiënt. Veel behandelingen kunt u zelf thuis uitvoeren (bijvoorbeeld toedienen van medicatie met het voer). Soms zal uw huisdier op de praktijk – al dan niet onder narcose - een ingreep moeten ondergaan. Lees verder.

Huisdieren Cadeaupas

U bent op zoek naar een origineel geschenk voor een huisdier? Bij Dierenartsen Dier en Dongen koopt u de Huisdieren Cadeaupas. Lees verder.

Huisdieren Zorgpas

Uw huisdier is ingeschreven bij Dierenartsen Dier en Dongen, en dus helpen wij u ook graag met de verzorging, voeding en preventieve zorg. Niet alleen beantwoorden wij graag uw vragen hierover, ook bieden wij u voor deze terugkerende kosten de Huisdieren Zorgpas aan. Lees verder.

Chippen

Hierbij wordt een kleine transponder, de chip, onder de huid van uw huisdier aangebracht. Deze microtransponder kan op afstand worden afgelezen met een chipreader. Zo kan te allen tijde de identiteit van uw huisdier worden bevestigd.
Wel is het belangrijk dat de chip na inbrengen ook in een aangewezen portaal is geregistreerd. Lees ook onze informatiebrief Regelgeving chip, registratie en paspoort hond (pdf).

Chip en chipreader Dierenartsen Dier en Dongen