Dierenartsen Dier en Dongen

Wat doen wij? | Behandelingen

Gebitssanering

Gebitssanering bij dierenDat gebitsafwijkingen het eten bemoeilijken is waarschijnlijk wel algemeen bekend. Maar dat er ook ernstigere risico's aan tandplak/tandsteen zitten wordt vaak onderschat. Bacteriehaarden rond de tanden kunnen bijvoorbeeld intern infecties aan inwendige organen veroorzaken. Daarom bieden wij uitgebreide mogelijkheden op gebied van gebitsbehandeling. Wij maken voor de gebitssanering gebruik van een uitgebreid scala handinstrumentarium en een veelzijdige veterinaire dentale unit van iM3.

Dentale röntgenMet behulp van onze dentale röntgen unit zijn we in staat het gebit van uw huisdier optimaal op te volgen. Het geeft ons informatie over die delen die we normaal niet kunnen zien (zoals de tandwortel en het kaakbot).

Zowel voor de gebitssanering als het maken van de dentale röntgenopname is het noodzakelijk het huisdier onder narcose te brengen.

Hospitalisatie

HospitalisatieHiermee bedoelen we dat de patient tijdelijk opgenomen wordt op de praktijk. Hiervoor hebben we diverse opvangunits waar we de verzorging en veiligheid van uw huisdier optimaal in kunnen garanderen. Voor grote honden hebben we een speciale kooi laten maken waar de hond, zo nodig aangelijnd met eigenaar, vlot in kan lopen!

Sedatie

Bij sedatie wordt rustgevende (en soms angst-werende) medicatie toegediend zodat de patiënt zich ontspant zonder het volledige bewustzijn te verliezen.

Narcose

Tijdens narcose (algehele anesthesie) wordt de patiënt met behulp van medicatie volledig buiten bewustzijn gehouden. Om risico's van narcose voor de patiënt te minimaliseren beschikken we over een bewakingsmonitor en is, naast het algemeen lichamelijk onderzoek, een pre-anesthetisch bloedonderzoek soms aangewezen. Vul voorafgaand aan een narcose dan ook ons formulier 'Vragenlijst voor narcose' in.

Gasnarcose

Tijdens (langdurige) ingrepen kunnen we de duur en diepte van narcose goed regelen met onze gasanesthesie.

Bewakingsmonitor

Bewakingsmonitor Om uw huisdier tijdens narcose te bewaken beschikken wij over een bewakingsmonitor. Middels de bewakingsmonitor controleren we onder andere bloeddruk, hartfunctie (ECG, zuurstof), temperatuur, ademhaling (frequentie, zuurstof, CO2). Hierdoor kan de diepte en het verloop van een algehele anesthesie optimaal worden geregeld.

 

Terug naar het overzicht