Dierenartsen Dier en Dongen

Voer en medicijnen

Voer

Voer bestellen | Dier en DongenOm uw huisdier altijd een smakelijke en lang houdbare maaltijd te verstrekken houden wij onze praktijkvoorraad voer beperkt. Voer haalt u dus eigenlijk ook altijd op bestelling. In verband met transportkosten bestellen wij slechts eenmaal per week voer!

Indien u uw bestelling doorgeeft voor woensdag 11 uur kunt u het voer in principe komen ophalen vanaf vrijdag 14 uur.

Let wel: bestellen van dieetvoer kan enkel als uw huisdier bij ons onder behandeling is, of op recept van een verwijskliniek. Houdt u rekening met afwijkende levertijden rond feestdagen!

U kunt uw bestelling telefonisch of aan de balie doorgeven tijdens de openingsuren. Tot ons gangbare assortiment behoort het voer van Hill's en Sanimed. Bent u in het bezit van onze Huisdieren Zorgpas, dan heeft u recht op 5% korting op ons assortiment diervoeding. Voer van andere firma's kunnen wij niet of enkel met aanvullende (transport)kosten bestellen. Deze kosten zullen wij dan aan de cliënt moeten doorberekenen.

Medicijnen

Medicatie voor uw huisdier | Dier en DongenMedicijnen kunnen enkel verstrekt worden na het stellen van een diagnose op de praktijk, of op recept van een verwijskliniek. Per afgifte mag wettelijk slechts de hoeveelheid medicatie worden meegegeven voor de duur van de behandeling, met een maximum tot een maand na de start van de behandeling.

Wij hanteren een ruime apotheek voor onze gangbare medicatie, maar vragen u tijdig een (herhaal)recept aan te vragen. Zeker als uw huisdier permanent medicatie krijgt of wanneer u bijvoorbeeld een vervolgmedicatie bij ons moet afhalen na behandeling bij een verwijskliniek. De behandeling van uw dier hoeft dan niet onnodig onderbroken te worden. In verband met transportkosten bestellen wij in principe slechts eenmaal per week medicatie!

Indien u uw bestelling doorgeeft voor woensdag 11 uur kunt u de medicijnen in principe komen ophalen vanaf vrijdag 14 uur.

U kunt uw bestelling telefonisch of aan de balie doorgeven tijdens de openingsuren. Houdt u rekening met afwijkende levertijden rond feestdagen!

Recept

Soms is het noodzakelijk dat wij een recept uitschrijven. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer uw huisdier met humane medicatie behandeld gaat worden en u deze medicatie bij de apotheker moet afhalen.

Een diergeneeskundig recept kan wettelijk maximaal voor de periode van de beoogde behandeling/therapie worden uitgeschreven, met herhaling tot 1 maand na moment van uitschrijven als maximum. Het middel kan enkel worden voorgeschreven na het stellen van een diagnose op de praktijk. Voor het uitschrijven van een (herhaal)recept voor externe apotheek, worden per recept receptuurkosten in rekening gebracht.

Retouren of ruilen

Retouren | Dier en DongenTen behoeve van onze patiënten staan wij garant voor een correcte bewaring en behandeling van onze geneesmiddelen en voeding. Het is daardoor onmogelijk verkochte geneesmiddelen en voeding voor verdere verkoop terug te nemen of te ruilen.
Wij danken u voor uw begrip.

Geretourneerde medicatie wordt via een gecertificeerd kanaal afgevoerd. Geretourneerde niet vervallen artikelen en voer worden gedoneerd aan de 4Rescue Foundation.

 

 

 

Terug naar vorige pagina