Dierenartsen Dier en Dongen

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik voor mijn huisdier een afspraak bij Dier en Dongen?

Voor het maken van een afspraak neemt u telefonisch contact op met de praktijk: 0162 – 32 55 55.

Bestellen van voer en medicijnen, hoe werkt dat?

Wij bieden u de mogelijkheid om via onze praktijk voer en/of medicijnen te bestellen. Ook kunt u bij ons terecht voor dieetvoer. Om u bestelling goed te laten verlopen en op tijd in huis te hebben is het goed om vooraf met een aantal zaken rekening te houden. Wilt u meer weten over het bestellen van medicijnen en voer? Lees verder

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij Dier en Dongen?

Na een consult of bij het afhalen van medicijnen/diervoeding, wordt u vriendelijk verzocht direct af te rekenen. U kunt hiervoor contant of per pin betalen. Lees verder >

Behandeling op de praktijk, hoe gaat dat in zijn werk?

U maakt een afspraak voor behandeling van uw huisdier bij Dierenartsen Dier en Dongen. Wat kunt u verwachten en waar moet u rondom deze behandeling rekening mee houden? Wij vertellen u meer over diverse behandelingen en aandachtspunten rondom diergeneeskundige ingrepen. Lees verder >

Waar bevindt zich de ingang van de praktijk?

Dier en Dongen beschikt over drie ingangen:

  • ingang algemeen. Deze bevindt zich aan de zijde van de Hoge Ham.
  • ingang voor minder validen. Deze bevindt zich aan de achterzijde van de praktijk, tussen de praktijk en ‘De Entree’.
  • ingang kat. Deze bevindt zich aan de achterzijde van de praktijk en komt direct uit in de wachtkamer voor katten, konijnen en knaagdieren.

Ingang dierenarts zijde Hoge Ham Ingang dierenarts minder validen en kat.

Hoe schrijf ik mijn huisdieren in bij Dierenartsen Dier en Dongen?

Wij ontvangen u en uw huisdier graag bij ons op de praktijk. U kunt direct een afspraak maken of langskomen op het vrij inloopspreekuur. Bent u nog nooit eerder bij ons geweest? Mail ons op voorhand de gegevens van uw huisdieren (naam, diersoort, ras en geboortedatum) en uw contactgegevens. Hebben de dieren een medische voorgeschiedenis? Vraag de dierenarts een kopie van de patiëntenkaart, of vraag de dierenarts de patiëntenkaart aan ons te mailen!

Heeft mijn huisdier koorts?

Om te bepalen of uw huisdier koorts, of soms ondertemperatuur heeft, moet de rectale temperatuur worden gemeten. Meer informatie over de lichaamstemperatuur van huisdieren en hoe deze te bepalen leest u in onze brief Lichaamstemperatuur (pdf).

Moet ik mijn hond of kat ontwormen?

Voor het ontwormen hanteren wij de ESCCAP richtlijnen. Hierbij wordt uitgegaan van een levenslange wormenpreventie. Wanneer, waarmee en hoe vaak uw huisdier best ontwormd wordt is maatwerk. Uitleg hierover leest u in onze Informatiebrief hond (pdf) en Informatiebrief kat (pdf). Vraag op de praktijk naar de juiste keuze voor uw huisdier.

Moet ik mijn hond of kat ontvlooien?

Ons vlooien advies volgt de ESCCAP richtlijnen. Of al dan niet preventief een vlooienbestrijdingsmiddel gebruikt wordt, is gebaseerd op een individuele risicobeoordeling. Als geen routinematige bescherming plaatsvindt en een vlooieninfestatie optreedt, duurt het ten minste 3 maanden voordat deze onder controle is. Uitleg hierover leest u in onze Informatiebrief hond (pdf) en Informatiebrief kat (pdf). Vraag op de praktijk naar de juiste keuze voor uw huisdier.

Wat is een spoedgeval en wat te doen?

Het overzicht van spoedgevallen beschreven op deze website is geen compleet overzicht, maar slechts een lijst met veel voorkomende spoedgevallen. Heeft u het vermoeden dat uw huisdier in hoge nood verkeerd en dringend een dierenarts nodig heeft, dan moet u nog steeds vooraf telefonisch contact opnemen met de praktijk! Bekijk het overzicht >

Moet ik mijn hond of kat beschermen tegen teken?

Ons teken advies volgt de ESCCAP richtlijnen. Wanneer, waarmee en hoe vaak u uw huisdier best beschermt tegen teken is maatwerk. Als uw hond of kat een groot risico loopt op een tekeninfestatie, is tekenpreventie raadzaam. Uitleg hierover leest u in onze Informatiebrief hond (pdf) en Informatiebrief kat (pdf). Vraag op de praktijk naar de juiste keuze voor uw huisdier. 

Waar vind ik de wachtkamer?

Als u met uw huisdier bij Dier en Dongen komt proberen wij u zo spoedig mogelijk te helpen, maar soms zult u even moeten wachten. Omdat niet alle huisdieren even graag bij elkaar zitten, hebben wij twee wachtkamers:

  • een wachtkamer algemeen. Deze bevindt zich bij de ingang aan de zijde van de Hoge Ham.
  • een wachtkamer voor katten, konijnen en knaagdieren. Deze bevindt zich bij de ingang aan de parkeerplaats (achterzijde praktijk). In de ‘wachtkamer kat’ staat ook een ‘parkeerplaats voor uw huisdiertransporter’.

Wachtkamer dierenarts Wachtkamer kat dierenarts