Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Vaccineer je huisdier

Vandaag is de landelijke campagne ‘Vaccineer je huisdier’ gestart. Dit jaar worden we hierin gesteund door Elsje! Van deze campagne word ik, dierenarts Gert-Jan Segeren, op alle fronten blij:
afgelopen jaar heeft ons allen een duidelijk beeld gegeven van het nut van een goede bescherming tegen ziekten. Zeker als deze ziekten ‘zoönosen’ zijn zoals bijvoorbeeld Leptospirose. Leptospirose is dan ook een ziekte waar wij uw hond tegen vaccineren. Maar ook is bijvoorbeeld uw konijn vatbaar voor dodelijke ziekten (Myxomatose, Virale Diarree) waar vaccinatie prima bescherming tegen biedt. Graag besteden we dan ook aandacht aan een optimale bescherming van uw hond, kat en konijn.
Daarbij is Elsje bij ons ‘kind aan huis’, dus om ze ook op de praktijk te mogen ontvangen maakt de campagne des te leuker. Check hier haar campagnevideo (Youtube).

Meer weten over vaccinatie? Lees hier verder, of lees de info over titerbepaling.
Elsje voert campagne: vaccineer uw huisdier!


VacciCheck honden: Donderdagochtend 14 oktober

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 14 oktober. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen


Mondmasker

Wij vragen u bij binnenkomst van de praktijk een mondmasker te dragen. Ook wij dragen voor uw veiligheid gelaatsbescherming.
Mondmasker dierenarts


Praktijk open

U en uw huisdier zijn van harte welkom, ook na 14 december! In verband met het Coronavirus is het inloopspreekuur vervangen door een spreekuur op afspraak. De overige openingsuren zijn ongewijzigd.

Wij vragen u niet naar de praktijk te komen als u verkouden bent, hoest of koorts hebt. Uiteraard is uw huisdier dan welkom met een begeleider van buiten uw huishouden. Om verspreiding van Coronavirus te beperken blijven ook wij thuis bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Verder kunt u – als u naar de praktijk gaat – slechts 1 begeleider per consult mee laten gaan, uiteraard geen hand te geven en de afstand tussen u en de dierenarts zo veel mogelijk op 1,5 meter te houden. Wij verzoeken u om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.

Bestel voer en medicatie op voorhand telefonisch. Wij kunnen dit dan voor u gereed maken en wachtrijen beperken.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.

Tot ziens bij Dier en Dongen!
Dierenarts open corona

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55