Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Vacature waarneming dierenarts

In verband met zwangerschapsverlof en aansluitend ouderschapsverlof van een collega zijn wij op zoek naar een waarnemend dierenarts. Ben jij dierenarts met differentiatie gezelschapsdieren en op zoek naar een leuke parttime waarneming (10 tot 16 uur) voor langere periode in Dongen (Noord-Brabant)? Lees de volledige vacature (pdf) en stuur jouw sollicitatie en CV naar waarneming@dierendongen.nl

waarneming dierenarts gezelschapsdieren


Vertraagde levering Hill’s voeding

In de periode 31 juli tot en met 19 augustus kunnen bestellingen van Hill’s voer een vertraging oplopen. Dit in verband met een verhuizing van hun magazijn.
Staat uw huisdier op speciale voeding van de Hill’s lijn? Bestel dan tijdig de nieuwe verpakking voor uw hond en kat! U kunt uw bestelling telefonisch (0162-325555) of aan de balie doorgeven tijdens de openingsuren.

Hill's voeding


Vacature paraveterinair dierenartsassistent(e)

Wegens vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een paraveterinair dierenartsassistent(e). Ben jij op zoek naar een parttime baan (circa 12 uur) als paraveterinair in Dongen? Lees de volledige vacature (pdf) en stuur jouw sollicitatiebrief met CV naar sollicitatie@dierendongen.nl

vacature dierenartsassistente


Zomervakantie… aftellen en checklist afvinken!

Zomervakantie, u kijkt er vast al naar uit. Misschien mag uw huisdier lekker mee op reis, of heeft u oppas of pension geregeld. Graag helpen we uw huisdier zo zorgeloos mogelijk door uw vakantie.
Check de chip en registratie voor uw vertrek op chipnummer.nl Zorg ook dat u beschikt over een recente en herkenbare foto van uw huisdier (in geval van vermissing).

Denk aan de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Uiteraard hangt dit af van waar uw huisdier zal verblijven. Controleer op voorhand de eisen van het kennel of pension. Wist u dat de vakantielanden om ons heen hebben soms specifieke eisen (bijvoorbeeld een muilkorf) en ziekterisico’s hebben? Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.

Natuurlijk mag u de dagdagelijkse zaken niet uit het oog verliezen: riem, halsband/tuigje, mand/dekentje, verzorgingsproducten, speeltjes en voeding.
Krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding? Zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten: bestel tijdig een gepaste voorraad!

Checklist afgevinkt*? Dan beleven u en uw huisdieren vast een ontspannen zomervakantie!Zomervakantie: check bij uw dierenarts

*Op de praktijk zijn enkele vakantiekoffertjes met checklist en informatie beschikbaar. Geïnteresseerd? Vraag er naar aan de balie.


Huisdier eropuit? Seresto mee!

Vrije dagen en vakantie staan voor de deur. Het weer zit heerlijk mee. Onze huisdieren trekken dus massaal - met ons mee - eropuit. Belangrijk om aan een goede vlooien- en tekenpreventie te denken!

Bij de aanschaf van een Seresto-band ontvangt u* nu een leuke en praktische ‘Teek-away’ tas.

En met de Huisdieren Zorgpas van Dier en Dongen spaart u natuurlijk tot 20% korting op de aanschaf van uw vlooien- en tekenpreventie!
*een per klant en zolang de voorraad strekt

Seresto Teek away tas dierenarts


Hond kopen? Vraag naar het registratiebewijs!

Sinds 2013 zijn de regels met betrekking tot identificatie en registratie van honden aangescherpt. Dit om de illegale hondenhandel tegen te gaan en ziektespreiding (bijvoorbeeld bij een geval van hondsdolheid) te beperken. Toch constateerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2016 nog veel misstanden

Daarom worden de regels aangescherpt. De rol van de erkende chipper en dierenarts wordt groter, de databanken worden geoptimaliseerd en een paspoort wordt voor alle nieuwe pups verplicht.

Overweegt u een hond te kopen? Dan bent u ook verplicht te voldoen aan de identificatie en registratie (I&R) regelgeving. Lees meer over de I&R van uw huisdier en vraag de fokker/handelaar naar het registratiebewijs.

identificatie registratie chip paspoort dier en dongen

Volg ons op:

Facebook Google Plus


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55