Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Bevrijdingsdag gesloten

Donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag, zijn wij gesloten. Bij spoed belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.

Voer en medicatie worden door ons zoals gewoonlijk op woensdag (4 mei) besteld. U kunt uw bestelling deze dag tot 11 uur telefonisch doorgeven. In principe wordt dit dan vrijdag 6 mei op de praktijk geleverd.

Fijne Bevrijdingsdag!
Bevrijdingsdag 2022 dierenarts gesloten


Twee zwarte snuitjes bij elkaar.

Een beeld dat verdwijnt, want op 25 februari vervallen de meeste Covidmaatregelen. Een mondkapje dragen in de praktijk is voor u en ons dan ook niet meer nodig. 
De basisregels blijven uiteraard gelden: heeft u klachten die passen bij Covid, dan komt u zelf niet naar de praktijk. Was regelmatig en goed uw handen, hoest of nies in de ellenboog en schud geen handen. Is het druk in de praktijk: houd dan zoveel als mogelijk afstand of het draag alsnog een mondmasker.
Tot ziens op de praktijk!
Pup en dierenarts. Allebei met een zwart snuitje.


Nieuwe hond? Nieuwe regels vanaf 1 november 2021

Heel kort samengevat is de nieuwe regelgeving als volgt:

  • Koopt u na 1 november 2021 een hond?
    U mag deze alleen kopen als deze voldoet aan de nieuwe regelgeving, dat wil zeggen: de hond moet voorzien zijn van een chip, EU-paspoort en registratie in een aangewezen portaal. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!
  • Draagt u na 1 november 2021 een hond over (bv. verkoop)?
    U mag alleen een hond overdragen als deze is gechipt, geregistreerd in een aangewezen portaal en voorzien van een EU-paspoort. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!

Hierbij komt echter wel het een en ander kijken. In onze informatiebrief Regelgeving chip, registratie en paspoort hond (pdf) leggen we dit verder uit en leggen we u ook uit of u een UBN dient aan te vragen!

Het RVO maakte een informatief filmpje dat in het kort de regels uitlegt.


Vaccineer je huisdier

Vandaag is de landelijke campagne ‘Vaccineer je huisdier’ gestart. Dit jaar worden we hierin gesteund door Elsje! Van deze campagne word ik, dierenarts Gert-Jan Segeren, op alle fronten blij:
afgelopen jaar heeft ons allen een duidelijk beeld gegeven van het nut van een goede bescherming tegen ziekten. Zeker als deze ziekten ‘zoönosen’ zijn zoals bijvoorbeeld Leptospirose. Leptospirose is dan ook een ziekte waar wij uw hond tegen vaccineren. Maar ook is bijvoorbeeld uw konijn vatbaar voor dodelijke ziekten (Myxomatose, Virale Diarree) waar vaccinatie prima bescherming tegen biedt. Graag besteden we dan ook aandacht aan een optimale bescherming van uw hond, kat en konijn.
Daarbij is Elsje bij ons ‘kind aan huis’, dus om ze ook op de praktijk te mogen ontvangen maakt de campagne des te leuker. Check hier haar campagnevideo (Youtube).

Meer weten over vaccinatie? Lees hier verder, of lees de info over titerbepaling.
Elsje voert campagne: vaccineer uw huisdier!


VacciCheck honden: Donderdagochtend 12 mei

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 12 mei. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55