Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Prijswinnaars Juni Chipmaand

Midden in de zomervakantie is de noodzaak van een goede identificatie en registratie van uw huisdier actueel. Deze chip en registratie is bijvoorbeeld verplicht bij bezoek aan het buitenland, maar ook raken in deze periode geregeld dieren zoek. Met een goede chip en registratie zijn huisdier en eigenaar vaak te herenigen.

Om deze juiste identificatie/registratie te stimuleren hielden wij in juni een actie waarbij goed gechipte en geregistreerde huisdieren kans maakten op een Huisdieren Cadeaupas van Dier en Dongen. Hun trotse baasjes zijn samen met hen de prijs op de praktijk komen halen!
Prijswinnaar Juni Chipmaand Random Prijswinnaar Juni Chipmaand Nieuw


Hitteberoerte

Er heersen weer zomerse temperaturen! Voorkom oververhitting van uw huisdier! Download onze adviesbrief Oververhitting (pdf) en lees hoe u een hitteberoerte kunt herkennen en voorkomen. Ook staan in deze brief tips over wat te doen bij oververhitting.
Oververhitting | Photo by Oscar Sutton on Unsplash


Reizen na de Brexit

Ga je binnenkort met je huisdier op reis naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om goed na te gaan of alles in orde is. Na de Brexit komen er waarschijnlijk aanvullende eisen voor de terugreis naar Nederland. Dit betekent dat de kans groot is dat een bloedtest, ter controle van de rabiësvaccinatie, verplicht wordt voor hond, kat en fret.

Reis je van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk? Dan gaat er waarschijnlijk niets veranderen. Dat betekent dat de volgende eisen blijven bestaan:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Behandeling tegen lintworm (geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. )

Reis je vanuit het verenigd Koninkrijk naar Nederland? Dan worden dit waarschijnlijk de eisen:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Bloedtest, uitgevoerd minimaal 30 dagen na de rabiësvaccinatie

Uitgebreidere informatie vindt u bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Reizen hond kat fret Brexit


VacciCheck honden: Donderdagochtend 8 augustus

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 8 augustus. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55