Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

O kom er eens kijken!

Blij verrast openden wij vandaag de praktijk: Sinterklaas heeft voor de patiëntjes van Dier en Dongen een traktatie gebracht.
Op 5 december wordt uw huisdier bij een consult dan ook wat verwend*.
Sinterklaas Dierenarts
Eén per cliënt en zolang de voorraad strekt.


Zwangerschapsverlof Sanne

Met de ingang van het zwangerschapsverlof van paraveterinair Sanne Heesterbeek komt Chantal de Weerdt ons team aanvullen. Chantal behaalde haar diploma paraveterinair in 2005. Bij Dierenkliniek Dongemond en Dierenkliniek Taxandria heeft zij de nodige werkervaring opgedaan.
Paraveterinair Chantal de Weerdt


Dierenarts Manon van Ewijk

Sinds augustus is dierenarts Manon van Ewijk onze collega bij Dier en Dongen. Zij en wij stellen ons graag verder aan u voor!
Dierenarts Manon van Ewijk


Wie was er eerder, de vlo of het vlooien-ei?

Eigenlijk maakt het niet uit; als we de vlooienplaag maar de kop in kunnen drukken! Tijdens uw vakantie hebben vlooieneitjes in huis de tijd gehad om zich te ontwikkelen naar vlooienlarven en vlooienpoppen. Deze laatste, de vlooienpoppen kunnen 2 jaar in de omgeving “slapend” wachten totdat er een huisdier voorbijkomt en dan een actieve vlo worden.
Merkt u overlast van vlooien sinds uw terugkomst, behandel dan alle huisdieren. Deze behandeling is maatwerk, dus hiervoor hebben wij diverse preparaten beschikbaar. Vergeet ook niet de omgeving te behandelen met de Indoor-x ongediertespray.
Heeft u een Huisdieren Zorgpas? Tussen 26 augustus en 9 september hebben uw Huisdieren Zorgpas punten dubbele waarde (maximaal 20% korting) op ons assortiment vlooienproducten (pdf), inclusief de Indoor-X omgevingsspray.

U kunt aan de balie terecht voor vragen met betrekking tot deze producten.
Dierenarts Kat | Photo by Buenosia Carol from Pexels


Reizen na de Brexit

Ga je binnenkort met je huisdier op reis naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om goed na te gaan of alles in orde is. Na de Brexit komen er waarschijnlijk aanvullende eisen voor de terugreis naar Nederland. Dit betekent dat de kans groot is dat een bloedtest, ter controle van de rabiësvaccinatie, verplicht wordt voor hond, kat en fret.

Reis je van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk? Dan gaat er waarschijnlijk niets veranderen. Dat betekent dat de volgende eisen blijven bestaan:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Behandeling tegen lintworm (geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. )

Reis je vanuit het verenigd Koninkrijk naar Nederland? Dan worden dit waarschijnlijk de eisen:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Bloedtest, uitgevoerd minimaal 30 dagen na de rabiësvaccinatie

Uitgebreidere informatie vindt u bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Reizen hond kat fret Brexit


VacciCheck honden: Donderdagochtend 12 december

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 12 december. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55