Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

12 Augustus geen avondspreekuur

Vrijdag 12 augustus sluit de praktijk om 17:00uur. Er is deze avond geen spreekuur.
Heeft u een spoedgeval? Bel 0162 32 55 55. U krijgt dan het nummer van de dienstdoende dierenarts.

Klok vijf uur


Het komt je neusgaten uit!

Deze poes voelde zich niet zo goed. Sterker nog: het kwam haar neusgaten uit! Een grasspriet van 20 centimeter zat in de neus, keel en slokdarm.

Zie ook het filmpje op facebook.

Kat gras neus dierenarts


VacciCheck honden: Donderdagochtend 11 augustus

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 11 augustus. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen


Twee zwarte snuitjes bij elkaar.

Een beeld dat verdwijnt, want op 25 februari vervallen de meeste Covidmaatregelen. Een mondkapje dragen in de praktijk is voor u en ons dan ook niet meer nodig. 
De basisregels blijven uiteraard gelden: heeft u klachten die passen bij Covid, dan komt u zelf niet naar de praktijk. Was regelmatig en goed uw handen, hoest of nies in de ellenboog en schud geen handen. Is het druk in de praktijk: houd dan zoveel als mogelijk afstand of het draag alsnog een mondmasker.
Tot ziens op de praktijk!

Pup en dierenarts. Allebei met een zwart snuitje.


Nieuwe hond? Nieuwe regels vanaf 1 november 2021

Heel kort samengevat is de nieuwe regelgeving als volgt:

  • Koopt u na 1 november 2021 een hond?
    U mag deze alleen kopen als deze voldoet aan de nieuwe regelgeving, dat wil zeggen: de hond moet voorzien zijn van een chip, EU-paspoort en registratie in een aangewezen portaal. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!
  • Draagt u na 1 november 2021 een hond over (bv. verkoop)?
    U mag alleen een hond overdragen als deze is gechipt, geregistreerd in een aangewezen portaal en voorzien van een EU-paspoort. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!

Hierbij komt echter wel het een en ander kijken. In onze informatiebrief Regelgeving chip, registratie en paspoort hond (pdf) leggen we dit verder uit en leggen we u ook uit of u een UBN dient aan te vragen!

Het RVO maakte een informatief filmpje dat in het kort de regels uitlegt.

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55