Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuwe hond? Nieuwe regels vanaf 1 november 2021

Heel kort samengevat is de nieuwe regelgeving als volgt:

  • Koopt u na 1 november 2021 een hond?
    U mag deze alleen kopen als deze voldoet aan de nieuwe regelgeving, dat wil zeggen: de hond moet voorzien zijn van een chip, EU-paspoort en registratie in een aangewezen portaal. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!
  • Draagt u na 1 november 2021 een hond over (bv. verkoop)?
    U mag alleen een hond overdragen als deze is gechipt, geregistreerd in een aangewezen portaal en voorzien van een EU-paspoort. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!

Hierbij komt echter wel het een en ander kijken. In onze informatiebrief Regelgeving chip, registratie en paspoort hond (pdf) leggen we dit verder uit en leggen we u ook uit of u een UBN dient aan te vragen!

Het RVO maakte een informatief filmpje dat in het kort de regels uitlegt.


Een knusse Werelddierendag gewenst!

Werelddierendag 2021


Vaccineer je huisdier

Vandaag is de landelijke campagne ‘Vaccineer je huisdier’ gestart. Dit jaar worden we hierin gesteund door Elsje! Van deze campagne word ik, dierenarts Gert-Jan Segeren, op alle fronten blij:
afgelopen jaar heeft ons allen een duidelijk beeld gegeven van het nut van een goede bescherming tegen ziekten. Zeker als deze ziekten ‘zoönosen’ zijn zoals bijvoorbeeld Leptospirose. Leptospirose is dan ook een ziekte waar wij uw hond tegen vaccineren. Maar ook is bijvoorbeeld uw konijn vatbaar voor dodelijke ziekten (Myxomatose, Virale Diarree) waar vaccinatie prima bescherming tegen biedt. Graag besteden we dan ook aandacht aan een optimale bescherming van uw hond, kat en konijn.
Daarbij is Elsje bij ons ‘kind aan huis’, dus om ze ook op de praktijk te mogen ontvangen maakt de campagne des te leuker. Check hier haar campagnevideo (Youtube).

Meer weten over vaccinatie? Lees hier verder, of lees de info over titerbepaling.
Elsje voert campagne: vaccineer uw huisdier!


VacciCheck honden: Donderdagochtend 11 november

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 11 november. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen


Praktijk en coronaregels

U en uw huisdier zijn van harte welkom.

Bij binnenkomst van de praktijk dient u een mondmasker te dragen. Ook wij dragen voor uw veiligheid gelaatsbescherming.

Wij vragen u niet naar de praktijk te komen als u verkouden bent, hoest of koorts hebt. Uiteraard is uw huisdier dan welkom met een begeleider van buiten uw huishouden. Om verspreiding van Coronavirus te beperken blijven ook wij thuis bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Verder komt u – als u naar de praktijk gaat – met 1 begeleider per consult, we zullen geen hand geven en we vragen de afstand tussen u en de dierenarts zo veel mogelijk op 1,5 meter te houden. Wij verzoeken u om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.

Bestel voer en medicatie op voorhand telefonisch. Wij kunnen dit dan voor u gereed maken en wachtrijen beperken.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.

Tot ziens bij Dier en Dongen!
Dierenarts open corona

Volg ons op:

Facebook


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55