Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Winnaars Goodiebag

De winnaars van onze dierendag give-away zijn bekend en gecontacteerd. De eerste enthousiaste winnaars zijn hun prijs inmiddels al op de praktijk komen ophalen.

Wij wensen alle winnaars veel plezier met hun prijs!

Dierendag goodiebag


28 september: Wereld Rabiës Dag

Soms nemen we maatregelen die zo efficiënt zijn dat we vergeten waarom de regels eigenlijk zijn opgesteld. Een goed voorbeeld hiervan is de Nederlandse regelgeving omtrent de ziekte rabiës (hondsdolheid). Door een uitgekiend programma loop je sinds 1988 in Nederland eigenlijk geen risico meer op de ziekte.
Toch eist rabiës jaarlijks wereldwijd nog steeds duizenden mensenlevens én hondenlevens.

Door het donatieprogramma van MSD Animal Health gaan wij, dierenartsen, met jou globaal de strijd aan tegen rabiës. Voor elk rabiës vaccin dat bij Dier en Dongen wordt toegediend aan jouw hond, kat of fret doneert MSD Animal Health namelijk gratis rabiësvaccins in Afrika en Azië. Zo zijn er, mede dankzij jouw bijdrage, al meer dan 2.000.000 rabiësvaccins gedoneerd. Naast een vaccinatieprogramma zijn er ook succesvolle educatieprogramma’s opgestart.

Wereld Rabiës Dag: daar staan we op 28 september graag even bij stil.

Wereld Rabiës Dag


Herfstvakantie… ontspannen er op uit!

Een zorgeloze herfstvakantie, ook daar helpen wij u graag mee. Uw huisdier lekker mee op reis of daguitstap? Of heeft u oppas of pension geregeld? Goed voorbereid is het halve werk!

Check voor uw vertrek op chipnummer.nl de registratie van de transponder. Het is, in geval van vermissing, verstandig dat u een recente en herkenbare foto van uw huisdier heeft.

Vergeet niet de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Controleer op voorhand de eisen en adviezen die een kennel of pension, of het bestemmingsland, stelt aan het verblijf. Reist u door verschillende landen? Overloop dan de eisen voor al deze landen. Wist u dat de vakantielanden om ons heen soms specifieke eisen (bijvoorbeeld een muilkorf of huisdierautogordel) en ziekterisico’s hebben? Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.

Natuurlijk mag u de dagdagelijkse zaken niet uit het oog verliezen: riem, halsband/tuigje, mand/dekentje, verzorgingsproducten, speeltjes en voeding. Voor onderweg een extra fles water en een drinkbakje voor uw huisdier mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een warme bestemming en gaat u graag wandelen met uw hond? Mijd het warme wegdek, maar maak een goede wandeling op het koelst van de dag, met name de ochtend.

En krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding, zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten. Bestel tijdig een gepaste voorraad!

Wij wensen u en uw huisdieren een ontspannen herfstvakantie!Vakantie hond, kat, huisdier: dierenarts tips


VacciCheck honden: Donderdagochtend 8 november

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 8 november. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen

Volg ons op:

Facebook Google Plus


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55