Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Actie 'Juni Chipmaand' 2019

Op de open dag van Kattenpension de Krullentrap ging een van de Quiz-vragen over het belang van chippen en registreren van je huisdier. Op ludieke wijze konden mensen achterhalen welke van onze praktijk mascottes na weglopen zijn eigenaar zou terugvinden.
Tijdens de jaarlijkse gezondheidscheck op de praktijk nemen we met u ook de juiste identificatie en registratie van uw huisdier door. In juni verbinden we er ook dit jaar een actie aan.

Dier en Dongen geeft als 'Juni Chipmaand' actie 2019 twee Huisdier Cadeaupassen à 25€ weg:
- één pas verloten we onder iedereen die in juni 2019 zijn dier bij Dierenartsen Dier en Dongen laat chippen, én hem registreert. U bent welkom in de praktijk tijdens de inloopspreekuren, maar u kunt hiervoor ook op afspraak bij ons terecht.
- één pas wordt verloot onder de klanten van Dier en Dongen. Voorwaarde is dat het huisdier is gechipt en correct in een aangewezen databank staat geregistreerd.

De cadeaupassen worden in juli verloot, dus laat in juni je huisdier bij Dier en Dongen chippen en controleer/corrigeer de registratie gegevens in de databank!
Juni Chipmaand 2019


Quiz Krullentrap winaars

Joris Haest (Huisdieren Cadeaupas Dier en Dongen), Jacky Smit (drie overnachtingen kat bij Kattenpension de Krullentrap) en Lianne Huijben (Catit Cabrio Cat Carrier) zijn hun prijzen komen halen.

Van harte proficiat en veel plezier met jullie prijs!

Joris Haest Huisdieren Cadeaupas Dier en Dongen Lianne Huijben Catit Cabrio Pet Carrier Jacky Smit tegoedbon Kattenpension Krullentrap


Hondenziekte

Recent is Hondenziekte (ook ziekte van Carré of Canine Distemper genoemd) via nieuwsberichten over de ziekte in Duitsland weer onder de aandacht van hondenbezitters gebracht. Gelukkig zijn honden die volgens het inentingsschema zijn gevaccineerd voldoende beschermd tegen Hondenziekte. Ook kan bij Dier en Dongen een antistof-titer worden bepaald.
Lees op dierenarts.nl verder over de ziekte.
Nieuws Hondenziekte


Reizen na de Brexit

Ga je binnenkort met je huisdier op reis naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om goed na te gaan of alles in orde is. Na de Brexit komen er waarschijnlijk aanvullende eisen voor de terugreis naar Nederland. Dit betekent dat de kans groot is dat een bloedtest, ter controle van de rabiësvaccinatie, verplicht wordt voor hond, kat en fret.

Reis je van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk? Dan gaat er waarschijnlijk niets veranderen. Dat betekent dat de volgende eisen blijven bestaan:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Behandeling tegen lintworm (geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. )

Reis je vanuit het verenigd Koninkrijk naar Nederland? Dan worden dit waarschijnlijk de eisen:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Bloedtest, uitgevoerd minimaal 30 dagen na de rabiësvaccinatie

Uitgebreidere informatie vindt u bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Reizen hond kat fret Brexit


VacciCheck honden: Donderdagochtend 11 juli

Heeft u onlangs een oproep voor de jaarlijkse gezondheidscontrole van uw hond ontvangen? U vraagt zich af waartegen uw hond gevaccineerd moet worden? Maak een afspraak voor donderdagochtend 11 juli. Dan kunnen we met behulp van de Vaccicheck de afweerstatus van uw hond voor Canine Parvo, Distemper en Hepatitis bepalen.

Titeren hond VacciCheck Dongen

Volg ons op:

Facebook Google Plus


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55