Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuws van Dierenartsen Dier en Dongen

Zomervakantie… aftellen en checklist afvinken!

Zomervakantie, u kijkt er vast al naar uit. Misschien mag uw huisdier lekker mee op reis, of heeft u oppas of pension geregeld. Graag helpen we uw huisdier zo zorgeloos mogelijk door uw vakantie.
Check de chip en registratie voor uw vertrek op chipnummer.nl Zorg ook dat u beschikt over een recente en herkenbare foto van uw huisdier (in geval van vermissing).

Denk aan de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Uiteraard hangt dit af van waar uw huisdier zal verblijven. Controleer op voorhand de eisen van het kennel of pension. Wist u dat de vakantielanden om ons heen hebben soms specifieke eisen (bijvoorbeeld een muilkorf) en ziekterisico’s hebben? Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.

Natuurlijk mag u de dagdagelijkse zaken niet uit het oog verliezen: riem, halsband/tuigje, mand/dekentje, verzorgingsproducten, speeltjes en voeding.
Krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding? Zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten: bestel tijdig een gepaste voorraad!

Checklist afgevinkt*? Dan beleven u en uw huisdieren vast een ontspannen zomervakantie!Zomervakantie: check bij uw dierenarts

*Op de praktijk zijn enkele vakantiekoffertjes met checklist en informatie beschikbaar. Geïnteresseerd? Vraag er naar aan de balie.


Huisdier eropuit? Seresto mee!

Vrije dagen en vakantie staan voor de deur. Het weer zit heerlijk mee. Onze huisdieren trekken dus massaal - met ons mee - eropuit. Belangrijk om aan een goede vlooien- en tekenpreventie te denken!

Bij de aanschaf van een Seresto-band ontvangt u* nu een leuke en praktische ‘Teek-away’ tas.

En met de Huisdieren Zorgpas van Dier en Dongen spaart u natuurlijk tot 20% korting op de aanschaf van uw vlooien- en tekenpreventie!
*een per klant en zolang de voorraad strekt

Seresto Teek away tas dierenarts


Hond kopen? Vraag naar het registratiebewijs!

Sinds 2013 zijn de regels met betrekking tot identificatie en registratie van honden aangescherpt. Dit om de illegale hondenhandel tegen te gaan en ziektespreiding (bijvoorbeeld bij een geval van hondsdolheid) te beperken. Toch constateerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2016 nog veel misstanden

Daarom worden de regels aangescherpt. De rol van de erkende chipper en dierenarts wordt groter, de databanken worden geoptimaliseerd en een paspoort wordt voor alle nieuwe pups verplicht.

Overweegt u een hond te kopen? Dan bent u ook verplicht te voldoen aan de identificatie en registratie (I&R) regelgeving. Lees meer over de I&R van uw huisdier en vraag de fokker/handelaar naar het registratiebewijs.

identificatie registratie chip paspoort dier en dongen


Week van de Teek

Met de start van de lente is het goed stil te staan bij het risico op tekenbeten en tekenoverdraagbare ziekten. Landelijk is er dan ook – 3 t/m 9 april – het breed gedragen initiatief ‘Week van de Teek’.

U beschermt uw huisdier met pipetten (spot-on), een halsband of een kauwtablet. Vraag ons naar de geschikte oplossing voor uw huisdieren.

Tijdens de Week van de Teek hebben de punten van uw Huisdieren Zorgpas dubbele waarde* op ons geselecteerde assortiment tekenmiddelen (pdf).
*(Dus 2.500=5%, 5.000=10%, 7.500=15%, 10.000=20% korting. Maximum 20% per geselecteerd product)
Week van de Teek 2017 | Actie Dierenartsen Dier en Dongen


Februari: Maand van de Gebitsverzorging

Volgens traditie is in heel diergeneeskundig Nederland februari ‘Maand van de Gebitsverzorging’. Natuurlijk is het gebit van je huisdier altijd een belangrijk aandachtspunt. Inspectie van de mond – en bijpassend advies – maakt bij Dier en Dongen onderdeel uit van vrijwel ieder consult. Maar gebitsproblemen komen vaker dan we veelal verwachten, en sommige huisdieren – en dus hun gebit – zien we maximaal één maal per jaar voor een vaccinatie. Dan worden problemen soms pas laat opgemerkt en blijkt behandelen noodzakelijk.
Voorkomen en verzorgen is nu eenmaal beter dan genezen. Daarom wordt er in februari extra aandacht geschonken aan de mondhygiëne van uw huisdier!

Dier en Dongen heeft in deze Maand van de Gebitsverzorging diverse acties:

  • Huisdierenzorgpas? Je punten hebben dubbele waarde* bij verzilvering op geselecteerde gebitsproducten:
    C.E.T. gebitsverzorging set
    C.E.T. tandpasta
    Dentisept
  • Daarnaast krijg je in februari 7,5 euro korting op de gebitsbehandeling van jouw hond of kat. Op de gebitsbehandeling van jouw cavia of konijn krijg je 5 euro korting.
  • Tevens ontvang je in februari bij de gebitsbehandeling van je hond of kat een attentie**.
  • En blijkt je hond of kat tijdens consultatie een fraai gebit te hebben, dan krijg je als reminder toch ook een kleine attentie**.

Maand van de Gebitsverzorging 2017 kies
*dus 2.500 punten is 5% korting, 5.000 punten is 10% korting, 7.500 punten is 15% korting, 10.000 punten is 20% korting. Maximum= 20% korting.
** 1 per klant en zolang de voorraad strekt.

Volg ons op:

Facebook Google Plus


Bekijk ons nieuwsarchief


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55