Dierenartsen Dier en Dongen

Nieuwsarchief

Carnaval in Peeënrijk

Brengt uw huisdier de komende dagen een bezoek aan de praktijk, dan kan het zijn dat de bereikbaarheid met de auto – bij aankomst óf vertrek – wat verminderd is. Zo vindt maandagmiddag de Kinderoptocht plaats, en is dinsdagavond de Lampkesoptocht Peeënrijk.

Check de Peeënstekers voor meer informatie.
Carnaval 2024 Dier en Dongen


Kindercollege

Op 31 januari was dierenarts Ann Van Lersberghe van Dier en Dongen gastspreker bij Theek5 kindercollege in Dongen. Samen met de dierenarts bedachten de kinderen welke dieren een dierenartsen allemaal kunnen behandelen: muizen, beren, katten, cavia’s, …

Daarna volgde een consult met Sylvester de pluche kat. We hebben gekeken naar zijn vacht, oren, en ogen. De kinderen kregen te zien hoe een identificatiechip eruit ziet. Ook ontdekten ze dat er tandenborstels voor katten en honden bestaan.

Er waren veel leuke vragen van de kinderen om te beantwoorden. Het theek-spreekuurtje was zo voorbij. Een toffe ervaring voor de kinderen én de dierenarts.
Kindercollege Dierenarts Ann Van Lersberghe Theek5 Dongen


Hemelvaart gesloten

Donderdag 9 mei, Hemelvaartdag, is de praktijk gesloten. Voor spoedgevallen belt u 0162 32 55 55.

Vrijdag 10 mei is de praktijk normaal geopend.

Hemelvaartdag Dier en Dongen


Vrolijk Pasen

Met eerste en tweede Paasdag is de praktijk gesloten. Bij spoedgevallen belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de contactgegevens van de dienstdoende collega.

Vrolijk Pasen!
Pasen 2024 Dier en Dongen


Djerie van Stratum behaalde haar diploma als Paraveterinair dierenartsassistente in oktober 2020 aan de Capabel in Utrecht. Sinds 10 maart 2020 is Djerie het paraveterinair team van Dier en Dongen komen versterken.

Monique Herrings is sinds februari 2023 aan het team toegevoegd als oproepkracht. Ze heeft hiervoor gewerkt bij Dierenkliniek Kaatsheuvel. Voorheen is zij lange tijd werkzaam geweest als entertainer bij de Efteling en heeft zij eveneens gewerkt bij Stichting Cliniclowns.

Helaas hebben we van zowel Djerie als Monique afscheid moeten nemen in 2024. We wensen hen veel succes met hun verdere loopbaan!

Paraveterinair Djerie van Stratum  Moniek Herrings


Het komt je neusgaten uit!

Deze poes voelde zich niet zo goed. Sterker nog: het kwam haar neusgaten uit! Een grasspriet van 20 centimeter zat in de neus, keel en slokdarm.

Zie ook het filmpje op facebook.

Kat gras neus dierenarts


Fijne feestdagen!

Wij wensen u en uw huisdier(en) fijne feestdagen en een goed 2024.

Fijne feestdagen gewenst!


Dierendag 2023

Wij wensen alle (huis)dieren een fijne Werelddierendag!
Dierendag 2023:
Proost!


Zomervakantie!

Het is al bijna weer zo ver: zomervakantie! Gaat je huisdier mee op vakantie? Ga goed voorbereid de vakantie in.

Op reis

 • Check licg.nl 
  Onder het kopje ‘Reizen en vakantie’ vind je per land de regels die gelden voor het meenemen van een huisdier. Let op: kijk ook naar de regels van de landen waar jullie doorheen reizen.
 • Denk aan: medicatie, paspoort, voeding, en een adequate parasieten bestrijding.
 • Zijn de vaccinaties, met name Rabiës, in orde? Voor de Rabiësvaccinatie moet je in ieder geval uitgaan van een geldige vaccinatie ten laatste drie weken voor vertrek. 
 • Is er een goede reismand en gordel voor je huisdieren aanwezig?

Pension

Ook als de huisdieren naar een pension gaan zijn er wat zaken om te controleren:

 • Overleg bijtijds met het pension wat hun eisen zijn. Bijvoorbeeld een Kennelhoest vaccinatie: is die vereist en hoe lang op voorhand? Dit kan wisselen van pension naar pension.
 • Moet het huisdier een vlooien- of tekenband om? En hoe staat het met de ontworming.
 • Krijgt je huisdier medicijnen? Kunnen de medewerkers de behandeling voortzetten?
 • Kun je, of moet je, je eigen voeding meegeven?
 • Geef informatie door over wat te doen bij ziekte van je huisdier. Wie moeten ze contacteren, en wat zijn de contactgegevens van de dierenarts van je dier. 

Thuisblijvers

Wanneer er iemand aan huis komt oppassen is het ook goed om lopende behandelingen en de contactgegevens van de praktijk door te nemen en te noteren. Is er afdoende voer en medicatie? Maak ook een afspraak over eventuele onvoorziene kosten.

Tot slot

In alle gevallen: controleer de juistheid van de geregistreerde chipgegevens op chipnummer.nl.

Fijne vakantie gewenst namens Dier en Dongen!

Alles check? Klaar voor vertrek!


Tweede Pinksterdag gesloten

Maandag 29 mei is de praktijk gesloten.

Voor spoedgevallen belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.
Maandag 29 mei gesloten. Tweede Pinksterdag.


Hemelvaart gesloten

Donderdag 18 mei is de praktijk gesloten.

Voor spoedgevallen belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.
Hemelvaart 2023 gesloten


Onderhoud elektriciteitsnetwerk.

Maandag 24 april is de praktijk geopend, maar draaien we niet als normaal. Vanwege lokale werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk zijn we wellicht wat slechter bereikbaar en kunnen niet alle afspraken direct worden ingepland.

Heeft uw huisdier ernstige klachten die spoedhulp vereisen? Bel dan 0162 32 55 55. Wij bekijken samen met u of we uw huisdier op de praktijk kunnen helpen, of bij een van onze samenwerkende collega’s. 


Viert u Pasen ook liever thuis dan bij de dierenarts?

Uiteraard heeft u niet alles in de hand, maar als u bovenstaande vraag met ‘ja’ heeft beantwoord, dan is dit artikel ook interessant voor u!

Rozijnen en chocolade zijn zeer ongezond – zelfs giftig – voor veel huisdieren. Juist in en rond het Paasweekend verschijnen rozijnen en chocolade (paasbrood, paaseitjes, …) veel op de tafel. En niet te vergeten: de gevaarlijke satéprikkertjes.
Blijf er dus op bedacht dat veel van onze trouwe viervoeters meesters zijn in het bereiken en verslinden van de versnaperingen.

Heeft uw huisdier zijn/haar atletische capaciteiten zelf beloond met een mogelijk giftig of gevaarlijk paashapje? Overleg dan met de dierenarts!

Maandag 10 april, Tweede Paasdag, is de praktijk ook gesloten. Voor spoedgevallen belt u dit weekend en Tweede Paasdag 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.

Fijne Paasdagen. Ook voor uw huisdier(en)!
De mysterieuze zaak van de verdwenen Paaseieren...


Maandag 6 maart gesloten

Vanwege lokale werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk is de praktijk op maandag 6 maart gesloten.

Heeft uw huisdier ernstige klachten die spoedhulp vereisen? Bel dan 0162 32 55 55. U wordt dan doorverwezen naar de waarnemende praktijk.

Vanaf dinsdag kunt u ons weer bereiken voor het plannen van afspraken en het bestellen van voer en medicatie.
Maandag 6 maart: geen stroom. Praktijk dicht.


Fijne feestdagen

Namens het team Dier en Dongen: fijne feestdagen gewenst!

Vrolijk Kerstfeest en een gelukkig 2023!


November 2011 is ons team aangevuld met paraveterinair Moniek Rosenbrand. Moniek behaalde in 2010 haar diploma paraveterinair aan het Prinsentuin College, Breda. Dankzij haar werkervaring bij Agradi heeft zij ook veel kennis van producten die beschikbaar zijn bij de dierenspeciaalzaken. Sinds 2019 is Moniek bij ons werkzaam als oproepkracht.

Moniek Rosenbrand


Oktober, de Maand van de Oudere Kat

Oktober is de Maand van de Oudere Kat. Deze maand willen wij op de praktijk graag wat extra aandacht besteden aan de oudere kat. Komt u in oktober met uw kat van 7 jaar of ouder naar Dier en Dongen voor een consult of behandeling, dan krijgt u een kleinigheidje om uw kat wat extra te verwennen.*

Maar waarom staan we stil bij de oudere kat?

Katten kunnen erg oud worden! En net als mensen hebben oudere katten een grotere kans op gezondheidsproblemen. Dit hogere risico begint al bij katten vanaf 7 jaar. Wist u dat een kat van 10 jaar in mensen jaren al ongeveer 56 jaar oud is? Natuurlijk zie je het wel als er iets mis is met je kat… of niet? Helaas, katten laten niet snel merken dat er iets mis is en daarom is het voor u als eigenaar lastig om dit te ontdekken. Het is verstandig om goed naar het gedrag van uw kat te kijken. Bij afwijkingen in het gedrag, en bij twijfel, overlegt u met de (para)veterinairen van Dier en Dongen.

Aan welke gezondheidsklachten bij de oudere kat moet ik denken?

Regelmatig voorkomende problemen bij oudere katten zijn:
- Slijtage van de gewrichten – Osteoartrose
- Verminderde werking van de nieren – Chronische nierziekte
- Verhoogde bloeddruk – Hypertensie
- Overactieve schildklier – Hyperthyroïdie
- Suikerziekte – Diabetes mellitus
- Gebitsproblemen

Is mijn oudere kat gezond?

Als de ouderdomsklachten vroegtijdig opgemerkt worden zijn ze vaak goed behandelbaar of te ondersteunen. Om deze problemen vroegtijdig op te sporen is het belangrijk in de gaten te houden hoe uw kat zich gedraagt. Minder springen en spelen zou bijvoorbeeld erop kunnen wijzen dat uw kat wat last van de gewrichten heeft. Uw kat eet goed en vermagert toch? Dan kan het zijn dat de schildklier te snel werkt. Heeft uw kat de net gevulde waterbak al leeg voordat u hem heeft kunnen neerzetten? Wellicht is er dan sprake van afwijkende nierfunctie of suikerziekte.

Omdat uw kat een meester is in het verbergen van de ouderdomsklachten, is het verstandig om jaarlijks een preventieve gezondheidscheck te laten doen. Dit start al met een algemeen onderzoek, zoals bijvoorbeeld ook bij de vaccinatie plaatsvindt. Om eventuele ouderdomsklachten verder te kunnen diagnosticeren maken we gebruik van bloeddrukmeting, röntgendiagnostiek en heeft Dier en Dongen een eigen laboratorium voor urine- en bloedonderzoek.

Zo houden we samen uw oudere kat een gezonde kat. In oktober, maar ook daarna!

*zo lang de voorraad strekt

Maand Oudere Kat Dier en Dongen


Fijne Wereld Dierendag 2022!

Wij wensen alle dieren, wild en tam, groot en klein, een fijne Wereld Dierendag!

Beljaart Buiten, Dongen


Twee zwarte snuitjes bij elkaar.

Een beeld dat verdwijnt, want op 25 februari vervallen de meeste Covidmaatregelen. Een mondkapje dragen in de praktijk is voor u en ons dan ook niet meer nodig. 
De basisregels blijven uiteraard gelden: heeft u klachten die passen bij Covid, dan komt u zelf niet naar de praktijk. Was regelmatig en goed uw handen, hoest of nies in de ellenboog en schud geen handen. Is het druk in de praktijk: houd dan zoveel als mogelijk afstand of het draag alsnog een mondmasker.
Tot ziens op de praktijk!

Pup en dierenarts. Allebei met een zwart snuitje.


Nieuwe hond? Nieuwe regels vanaf 1 november 2021

Heel kort samengevat is de nieuwe regelgeving als volgt:

 • Koopt u na 1 november 2021 een hond?
  U mag deze alleen kopen als deze voldoet aan de nieuwe regelgeving, dat wil zeggen: de hond moet voorzien zijn van een chip, EU-paspoort en registratie in een aangewezen portaal. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!
 • Draagt u na 1 november 2021 een hond over (bv. verkoop)?
  U mag alleen een hond overdragen als deze is gechipt, geregistreerd in een aangewezen portaal en voorzien van een EU-paspoort. Is dit niet het geval, dan bent u in overtreding!

Hierbij komt echter wel het een en ander kijken. In onze informatiebrief Regelgeving chip, registratie en paspoort hond (pdf) leggen we dit verder uit en leggen we u ook uit of u een UBN dient aan te vragen!

Het RVO maakte een informatief filmpje dat in het kort de regels uitlegt.


Natalia Stohlova is in juli 2021 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit voor Diergeneeskunde en Farmacie in Kosice (Slowakije). Vanaf maart 2022 is zij werkzaam als paraveterinair bij Dierenartsen Dier en Dongen. Na het verbeteren van haar Nederlands gaat zij aan de slag als dierenarts. Op dit moment is ze nog bezig met het leren van de taal. Ze heeft jarenlange ervaring met het fokken van chinchilla's en is geïnteresseerd in de geneeskunde van knaagdieren.

Dierenarts Natalia Stohlova


Omleiding

Tussen 7 september en 7 oktober vinden werkzaamheden plaats aan de rotonde Gasthuisstraat/Middellaan. De rotonde is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer.

Komt u naar de praktijk over de Middellaan, volg dan de omleiding Gasthuisstraat.

Omleiding


12 Augustus geen avondspreekuur

Vrijdag 12 augustus sluit de praktijk om 17:00uur. Er is deze avond geen spreekuur.
Heeft u een spoedgeval? Bel 0162 32 55 55. U krijgt dan het nummer van de dienstdoende dierenarts.

Klok vijf uur


Vaccineer je huisdier

Vandaag is de landelijke campagne ‘Vaccineer je huisdier’ gestart. Dit jaar worden we hierin gesteund door Elsje! Van deze campagne word ik, dierenarts Gert-Jan Segeren, op alle fronten blij:
afgelopen jaar heeft ons allen een duidelijk beeld gegeven van het nut van een goede bescherming tegen ziekten. Zeker als deze ziekten ‘zoönosen’ zijn zoals bijvoorbeeld Leptospirose. Leptospirose is dan ook een ziekte waar wij uw hond tegen vaccineren. Maar ook is bijvoorbeeld uw konijn vatbaar voor dodelijke ziekten (Myxomatose, Virale Diarree) waar vaccinatie prima bescherming tegen biedt. Graag besteden we dan ook aandacht aan een optimale bescherming van uw hond, kat en konijn.
Daarbij is Elsje bij ons ‘kind aan huis’, dus om ze ook op de praktijk te mogen ontvangen maakt de campagne des te leuker. Check hier haar campagnevideo (Youtube).

Meer weten over vaccinatie? Lees hier verder, of lees de info over titerbepaling.
Elsje voert campagne: vaccineer uw huisdier!


Tijdelijke aanbieding: Profender 10kg

Moet u deze maand nog uw hond ontwormen? 
Profender 10kg (honden > 6 – 10kg 1 tab, > 10 – 15 kg 1 ½  tab, > 15 - 20kg 2 tab)
Uiterste verkoopdatum: juli 2022

Nu voor 2,50euro per tablet, zolang de voorraad strekt.

Bel naar de praktijk en bestel uw Profender 10kg:
0162 32 55 55
Tijdelijke Profender hond aanbieding


Hemelvaartsdag gesloten

Donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, zijn wij gesloten. Bij spoed belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.
Voer en medicatie worden door ons zoals gewoonlijk op woensdag (25 mei) besteld. U kunt uw bestelling deze dag tot 11 uur telefonisch doorgeven. In principe wordt dit dan vrijdag 27 mei op de praktijk geleverd.


Bevrijdingsdag gesloten

Donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag, zijn wij gesloten. Bij spoed belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.

Voer en medicatie worden door ons zoals gewoonlijk op woensdag (4 mei) besteld. U kunt uw bestelling deze dag tot 11 uur telefonisch doorgeven. In principe wordt dit dan vrijdag 6 mei op de praktijk geleverd.

Fijne Bevrijdingsdag!
Bevrijdingsdag 2022 dierenarts gesloten


Koningsdag gesloten

Woensdag 27 april, Koningsdag, zijn wij gesloten. Bij spoed belt u 0162 32 55 55. U krijgt dan de gegevens van de dienstdoende dierenarts.
Voer en medicatie worden door ons donderdag 28 april besteld. U kunt uw bestelling deze dag tot 11 uur telefonisch doorgeven. In principe wordt dit dan vrijdag 29 april op de praktijk geleverd.

Fijne Koningsdag!
Koningsdag 2022


Praktijk en coronaregels

U en uw huisdier zijn van harte welkom.

Bij binnenkomst van de praktijk dient u een mondmasker te dragen. Ook wij dragen voor uw veiligheid gelaatsbescherming.

Wij vragen u niet naar de praktijk te komen als u verkouden bent, hoest of koorts hebt. Uiteraard is uw huisdier dan welkom met een begeleider van buiten uw huishouden. Om verspreiding van Coronavirus te beperken blijven ook wij thuis bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Verder komt u – als u naar de praktijk gaat – met 1 begeleider per consult, we zullen geen hand geven en we vragen de afstand tussen u en de dierenarts zo veel mogelijk op 1,5 meter te houden. Wij verzoeken u om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.

Bestel voer en medicatie op voorhand telefonisch. Wij kunnen dit dan voor u gereed maken en wachtrijen beperken.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.

Tot ziens bij Dier en Dongen!
Dierenarts open corona


Afwijkende sluitingstijden feestdagen

Op vrijdag 24 december (Kerstavond) en vrijdag 31 december (Oudjaar) is de praktijk gesloten vanaf 17:00uur.
Voor spoedgevallen neemt u contact op met de dienstdoende dierenarts.

Wij wensen u en uw huisdier(en) fijne feestdagen!
Afsluiting 2021


Dierenarts Manon van Ewijk is in augustus 2019 bij Dier en Dongen komen werken. Manon is februari 2018 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens haar studie heeft zij zich beziggehouden met One Health. Dit is een nieuwe richting in de studie diergeneeskunde en houdt zich bezig met ziektes die overdraagbaar zijn van dier naar mens of andersom, maar ook naar behandeltechnieken die zowel voor mensen als voor dieren een aanvulling kunnen zijn op de behandeling van bepaalde ziektes. Manon is na haar afstuderen gelijk begonnen met werken in een gemengde praktijk waar zij naast gezelschapsdieren ook paarden en landbouwhuisdieren behandelde. In 2022 heeft Manon een uitdaging elders aangenomen.

Dierenarts Manon van Ewijk


Een knusse Werelddierendag gewenst!


Mondmasker

Wij vragen u bij binnenkomst van de praktijk een mondmasker te dragen. Ook wij dragen voor uw veiligheid gelaatsbescherming.
Mondmasker dierenarts


Kan ik tijdens de avondklok met mijn huisdier naar de dierenartsenpraktijk komen?

Heeft uw huisdier met spoed diergeneeskundige hulp nodig, dan kunt u ook tijdens de avondklok (21.00 - 4.30 uur) langskomen op de praktijk. Zorg wel dat u een ingevulde Eigen verklaring Avondklok (pdf) bij heeft. Deze verklaring kunt u afprinten, of digitaal op uw smartphone meenemen.

Voor het spoedbezoek aan de praktijk gelden verder de normale Covid maatregelen:
Wij vragen u niet naar de praktijk te komen als u verkouden bent, hoest of koorts hebt. Uiteraard is uw huisdier dan welkom met een begeleider van buiten uw huishouden. U draagt in de praktijk een mondmasker. Verder kunt u – als u naar de praktijk gaat – slechts 1 begeleider per consult mee laten gaan, uiteraard geen hand geven en houdt u de afstand tussen u en de dierenarts zo veel mogelijk op 1,5 meter. Wij verzoeken u om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.
Avondklok dierenarts dongen spoed


Heeft uw huisdier gebitsbehandeling nodig?

Wij helpen uw trouwe viervoeter graag verder! In Februari wordt er landelijk extra aandacht besteed aan de gebitsverzorging van huisdieren. Zowel bij hond, kat, knaagdieren en konijnen zijn gebitsafwijkingen geregeld oorzaak van een verminderde algehele gezondheid.

Daarom dat ook wij de Maand van Gebitsverzorging graag gebruiken om een gezond gebit van uw huisdier onder de aandacht te brengen. In de maand februari hebben uw Huisdier Zorgpas punten dubbele waarde (max. 20% korting) op ons assortiment gebitsverzorgende producten.
Ook krijgt u bij de gebitsbehandeling van hond of kat een kleine attentie.

Heeft u al een afspraak? Maak hem anders nu!
Maand Gebitsverzorging 2021


Fijne feestdagen!

Wij wensen u en uw huisdier in deze bijzondere tijd fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021.
Onze uitgebreide kerstwens leest u op onze Facebookpagina.
Feestdagen 2020 Dierenartsen Dier en Dongen


Winnaars Juni Chipmaand

De winnaars van de Juni Chipmaand zijn bekend en gecontacteerd. Wij wensen ze veel plezier met de Huisdieren Cadeaupas!

Winnaars Juni Chipmaand 2020 Dierenarts


Juni Chipmaand Giveaway

Steeds meer huisdieren zijn gechipt en correct geregistreerd. Dit willen we als praktijk graag belonen. Daarom geeft Dier en Dongen als 'Juni Chipmaand' actie 2020 twee Huisdier Cadeaupassen à 25€ weg:

 • één pas verloten we onder iedereen die in juni 2020 zijn dier bij Dierenartsen Dier en Dongen laat chippen, én hem registreert in een aangewezen databank. Voor het chippen maakt u een afspraak tijdens de reguliere openingsuren.
 • één pas wordt verloot onder de klanten van Dier en Dongen. Voorwaarde is dat het huisdier is gechipt én correct in een aangewezen databank staat geregistreerd.

De Huisdier Cadeaupassen worden in de maand juli verloot.
Chipmaand poes dierenarts


Dierenarts Manon van Ewijk

Sinds augustus 2019 is dierenarts Manon van Ewijk onze collega bij Dier en Dongen. Zij en wij stellen ons graag verder aan u voor!
Dierenarts Manon van Ewijk


Bevrijdingsdag gesloten

5 Mei 2020 is de praktijk gesloten. Bij spoedgevallen belt u gewoon de praktijk: 0162 32 55 55. U wordt dan doorverwezen naar de dienstdoende dierenarts.

Woensdag 6 mei zijn wij weer geopend!
Bevrijdingsdag 2020 gesloten


Praktijk open. Inloopspreekuur is nu afsprakenspreekuur.

Ook Dierenartsen Dier en Dongen wil graag verdere verspreiding van het Coronavirus voorkomen. In verband met het Coronavirus zal dan ook het inloopspreekuur

 • maandag t/m vrijdag 13.30-14.00uur en
 • maandag-, woensdag- en vrijdagavond 18.00-19.00uur

worden vervangen door een spreekuur op afspraak. De overige openingsuren zijn ongewijzigd.

Om verspreiding van Coronavirus te beperken blijven ook wij thuis bij klachten als hoesten, keelpijn of koorts. Wij doen ons best de praktijk zo lang mogelijk open te houden, maar de bezetting van de praktijk kan hier en daar noodgedwongen minimaal zijn. Wij vragen je begrip indien we standaard (niet-spoedeisende) afspraken, zoals vaccinaties, castratie, nagels knippen en gebitsreiniging, zouden moeten uitstellen. Op deze wijze blijft er meer ruimte over voor eventuele spoedgevallen. Voor zover mogelijk zal spoedeisende diergeneeskundige hulp beschikbaar zijn.

Wij vragen je niet naar de praktijk te komen als je verkouden bent, hoest of koorts hebt. Verder is het advies om – als je naar de praktijk gaat – slechts 1 begeleider per consult mee te laten gaan, uiteraard geen hand te geven en de afstand tussen jou en de dierenarts zo veel mogelijk op 1,5 meter te houden. Wij verzoeken je om ook deze afstand te houden tot de andere huisdiereigenaren in de praktijk.

Om geen wachtrijen te laten ontstaan dient u voer en medicatie op voorhand telefonisch te bestellen. Wij kunnen dit dan voor u gereed maken.

Vriendelijk verzoek om te pinnen in plaats van contant te betalen.


Maand van de gebitsverzorging 2020

Februari is Maand van de Gebitsverzorging, een landelijk breed gedragen initiatief waarbij het gebit van uw hond en kat extra in de belangstelling staat.
Het in optimale gezondheid houden van het huisdierengebit krijgt al jaren extra aandacht bij Dierenartsen Dier en Dongen. Heeft het gebit een verdere behandeling nodig, dan hebben wij de expertise en uitrusting in huis!

Om uw aandacht voor het gebit van uw hond en kat te ondersteunen, krijgt u in februari bij de gebitsbehandeling van uw hond en kat een gebitsverzorgingspakketje cadeau. En uw Huisdieren Zorgpas punten hebben in februari dubbele waarde (tot maximaal 20% korting per product) op ons assortiment gebitsverzorgingsproducten.Maand Gebitsverzorging 2020


Reizen na de Brexit

Ga je binnenkort met je huisdier op reis naar het Verenigd Koninkrijk? Dan is het verstandig om goed na te gaan of alles in orde is. Na de Brexit komen er waarschijnlijk aanvullende eisen voor de terugreis naar Nederland. Dit betekent dat de kans groot is dat een bloedtest, ter controle van de rabiësvaccinatie, verplicht wordt voor hond, kat en fret.

Reis je van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk? Dan gaat er waarschijnlijk niets veranderen. Dat betekent dat de volgende eisen blijven bestaan:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Behandeling tegen lintworm (geldt alleen voor honden. Minimaal 1 dag en maximaal 5 dagen voor binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk. )

Reis je vanuit het verenigd Koninkrijk naar Nederland? Dan worden dit waarschijnlijk de eisen:
-    Identificatiechip (geplaatst voor de rabiësvaccinatie)
-    Rabiësvaccinatie (je dier mag vanaf 21 dagen na de vaccinatie mee naar het buitenland)
-    Geldig Europees dierenpaspoort
-    Bloedtest, uitgevoerd minimaal 30 dagen na de rabiësvaccinatie

Uitgebreidere informatie vindt u bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Reizen hond kat fret Brexit


Fijne Feestdagen

Het jaarlijkse checklistje afvinken:

 • Huis decoreren met kerstboom en versiering,
 • Maatregelen nemen tegen de vuurwerkangst (pdf) van de huisdieren,
 • Tijdig voor uw huisdier voer en medicatie bestellen,
 • Chocolade(kransjes), kerstbrood met rozijnen (giftig voor hond en kat), kerstboomslingers, hapjes met satéprikkers, batterijtjes (zoals in elektrische kerstverlichting) …
  buiten het bereik van de nieuwsgierige huisdierenbekjes.

Klaar om de feestdagen in te gaan!

Let op: 31 december zijn wij tot 16:00 uur geopend.

Fijne feestdagen en gelukkig nieuwjaar namens het hele team van Dierenartsen Dier en Dongen!Kerst oud nieuw dierenarts Dier en Dongen


O kom er eens kijken!

Blij verrast openden wij vandaag de praktijk: Sinterklaas heeft voor de patiëntjes van Dier en Dongen een traktatie gebracht.
Op 5 december wordt uw huisdier bij een consult dan ook wat verwend*.
Sinterklaas Dierenarts
*Eén per cliënt en zolang de voorraad strekt.


Sanne-HeesterbeekSanne Heesterbeek behaalde haar diploma Paraveterinair dierenartsassistente in 2011 aan de NHB Deurne. Sinds 1 januari 2019 is Sanne het paraveterinair team van Dier en Dongen komen versterken. Naast haar werkzaamheden bij Dier en Dongen is Sanne vrijwilligster voor de Dierenambulance, Dierenopvangcentrum Breda.

 

 


Zwangerschapsverlof Sanne

Met de ingang van het zwangerschapsverlof van paraveterinair Sanne Heesterbeek komt Chantal de Weerdt ons team aanvullen. Chantal behaalde haar diploma paraveterinair in 2005. Bij Dierenkliniek Dongemond en Dierenkliniek Taxandria heeft zij de nodige werkervaring opgedaan.
Paraveterinair Chantal de Weerdt


Wie was er eerder, de vlo of het vlooien-ei?

Eigenlijk maakt het niet uit; als we de vlooienplaag maar de kop in kunnen drukken! Tijdens uw vakantie hebben vlooieneitjes in huis de tijd gehad om zich te ontwikkelen naar vlooienlarven en vlooienpoppen. Deze laatste, de vlooienpoppen kunnen 2 jaar in de omgeving “slapend” wachten totdat er een huisdier voorbijkomt en dan een actieve vlo worden.
Merkt u overlast van vlooien sinds uw terugkomst, behandel dan alle huisdieren. Deze behandeling is maatwerk, dus hiervoor hebben wij diverse preparaten beschikbaar. Vergeet ook niet de omgeving te behandelen met de Indoor-x ongediertespray.
Heeft u een Huisdieren Zorgpas? Tussen 26 augustus en 9 september hebben uw Huisdieren Zorgpas punten dubbele waarde (maximaal 20% korting) op ons assortiment vlooienproducten (pdf), inclusief de Indoor-X omgevingsspray.

U kunt aan de balie terecht voor vragen met betrekking tot deze producten.
Dierenarts Kat | Photo by Buenosia Carol from Pexels


Werelddierendag 2019

Wij wensen uw huisdier(en) een mooie werelddierendag. Vandaag worden ze op de praktijk een beetje extra verrast.
Werelddierendag 2019 Dierenarts Dongen


Hitteberoerte

Er heersen weer zomerse temperaturen! Voorkom oververhitting van uw huisdier! Download onze adviesbrief Oververhitting (pdf) en lees hoe u een hitteberoerte kunt herkennen en voorkomen. Ook staan in deze brief tips over wat te doen bij oververhitting.
Oververhitting | Photo by Oscar Sutton on Unsplash


Prijswinnaars Juni Chipmaand

Midden in de zomervakantie is de noodzaak van een goede identificatie en registratie van uw huisdier actueel. Deze chip en registratie is bijvoorbeeld verplicht bij bezoek aan het buitenland, maar ook raken in deze periode geregeld dieren zoek. Met een goede chip en registratie zijn huisdier en eigenaar vaak te herenigen.

Om deze juiste identificatie/registratie te stimuleren hielden wij in juni een actie waarbij goed gechipte en geregistreerde huisdieren kans maakten op een Huisdieren Cadeaupas van Dier en Dongen. Hun trotse baasjes zijn samen met hen de prijs op de praktijk komen halen!
Prijswinnaar Juni Chipmaand Random Prijswinnaar Juni Chipmaand Nieuw


Actie 'Juni Chipmaand' 2019

Op de open dag van Kattenpension de Krullentrap ging een van de Quiz-vragen over het belang van chippen en registreren van je huisdier. Op ludieke wijze konden mensen achterhalen welke van onze praktijk mascottes na weglopen zijn eigenaar zou terugvinden.
Tijdens de jaarlijkse gezondheidscheck op de praktijk nemen we met u ook de juiste identificatie en registratie van uw huisdier door. In juni verbinden we er ook dit jaar een actie aan.

Dier en Dongen geeft als 'Juni Chipmaand' actie 2019 twee Huisdier Cadeaupassen à 25€ weg:
- één pas verloten we onder iedereen die in juni 2019 zijn dier bij Dierenartsen Dier en Dongen laat chippen, én hem registreert. U bent welkom in de praktijk tijdens de inloopspreekuren, maar u kunt hiervoor ook op afspraak bij ons terecht.
- één pas wordt verloot onder de klanten van Dier en Dongen. Voorwaarde is dat het huisdier is gechipt en correct in een aangewezen databank staat geregistreerd.

De cadeaupassen worden in juli verloot, dus laat in juni je huisdier bij Dier en Dongen chippen en controleer/corrigeer de registratie gegevens in de databank!
Juni Chipmaand 2019


Hondenziekte

Recent is Hondenziekte (ook ziekte van Carré of Canine Distemper genoemd) via nieuwsberichten over de ziekte in Duitsland weer onder de aandacht van hondenbezitters gebracht. Gelukkig zijn honden die volgens het inentingsschema zijn gevaccineerd voldoende beschermd tegen Hondenziekte. Ook kan bij Dier en Dongen een antistof-titer worden bepaald.
Lees op dierenarts.nl verder over de ziekte.
Nieuws Hondenziekte


Quiz Krullentrap winaars

Joris Haest (Huisdieren Cadeaupas Dier en Dongen), Jacky Smit (drie overnachtingen kat bij Kattenpension de Krullentrap) en Lianne Huijben (Catit Cabrio Cat Carrier) zijn hun prijzen komen halen.

Van harte proficiat en veel plezier met jullie prijs!

Joris Haest Huisdieren Cadeaupas Dier en Dongen Lianne Huijben Catit Cabrio Pet Carrier Jacky Smit tegoedbon Kattenpension Krullentrap


Quiz vijf jarig jubileum Krullentrap

Zaterdag 11 mei was Dier en Dongen aanwezig op de open dag van Kattenpension de Krullentrap, ter ere van het vijf jarig jubileum. Wij organiseerden een Quiz met drie prijzen:

Inmiddels zijn de prijswinnaars uit de juiste antwoorden getrokken. Zij zullen komende week worden gecontacteerd.

De Quiz nog eens nalezen? Hij staat op onze downloadpagina! Wilt u uw antwoorden nog eens checken? De juiste antwoorden vindt je onder deze post (voor vraag 3, 5 en 6 was bezoek aan onze stand noodzakelijk).
Quiz dierenarts Krullentrap
1b,2a,3c,4b,5c,6c


Hemelvaart gesloten

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, is de praktijk gesloten. Voor spoedgevallen belt u met Dier en Dongen.
Vrijdag 31 mei is de praktijk normaal geopend.
Photo by Joshua Chun on Unsplash | Dier en Dongen


Huisdieren geheimen? Maand van de Parasiet - Actie 3

Wij delen graag onze kennis met u! Koopt u 22-26 april een Serestoband (vlooien- en tekenbestrijding), dan controleert een van onze paraveterinairen uw hond of kat op teken. Ook demonstreert ze hoe een teek te verwijderen*.
Daarnaast krijgt u die week bij een Serestoband een Tiker tekentang kado én 10% korting op de Serestoband. Met uw HuisdierenZorgpas van Dier en Dongen kunt u uw punten verzilveren voor nog 10% extra korting (dus totaal max. 20%).

Zo leggen wij het tekenprobleem aan banden!

Teek verwijderen demonstratie
*Tijdens het inloopspreekuur kan het zijn dat door de werkzaamheden de assistente de controle en demonstratie niet kan uitvoeren. Kom dus bij voorkeur tijdens de overige openingstijden of maak op voorhand hiervoor een afspraak.


Maand van de parasiet – Actie 2

Wist u dat...
...teken zich vasthechten in de huid en bloed zuigen?
...teken ziekten kunnen overbrengen (Lyme, babesiose, ehrlichiose, anaplasmose)?
...ondanks tekenpreventie zich soms nog tekenbeten zullen voordoen?
...u de teek dan vlot dient te verwijderen?
...de kattenvlo de meest voorkomende vlo is bij katten, maar ook honden, konijnen en cavia’s?
...vlooien besmet kunnen zijn met lintworm eitjes (Dipylidium caninum)? Eet een dier, bijvoorbeeld bij het likken van zijn vacht, een vlo op dan kan hij een lintwormbesmetting oplopen.
...ook mensen (veelal kinderen) door inslikken van vlooitjes een lintwormbesmetting kunnen oplopen.
...vlooien kattenkrabziekte kunnen overdragen op de mens.
...vlooien virusziekten kunnen overdragen tussen konijnen.
...niet alleen de lintworm, maar ook andere wormen van de hond en kat besmettelijk kunnen zijn voor de mens.

Een goede parasietenbestrijding is dus aanbevolen!
De week van 15-19 april krijgt u 10% korting op tabletten Nexgard (vlooien/teken bestrijding) en Nexgard Spectra (vlooien/teken/rond-,haak-,zweep-,hartworm bestrijding). Met uw Huisdieren Zorgpas van Dier en Dongen kunt u uw punten verzilveren voor nog 10% extra korting (dus totaal max. 20%).

Liever geen tablet? Houd onze pagina in de gaten voor de actie van volgende week!
Maand parasiet nexgard spectra


Maand van de parasiet - Actie 1

Het is weer voorjaar! Tijd om lekker met je huisdier er op uit te gaan... en parasietjes mee terug te nemen. Bescherm uw huisdier tegen ongenode gasten!

De week van 8-12 april krijgt u 10% korting op Advocate, Advantix en Effipro. Met uw HuisdierenZorgpas van Dier en Dongen kunt u uw punten verzilveren voor nog 10% extra korting (dus totaal max. 20%). Liever geen pipet? Houd onze pagina in de gaten voor de actie van volgende week!Maand parasiet dierenarts dongen


Dierenarts Renske SuetersDierenarts Renske Sueters is in juni 2015 bij Dier en Dongen komen werken. Na haar afstuderen in 2011 aan de faculteit diergeneeskunde, Gent (België), heeft Renske gewerkt bij Dierenkliniek de Rashof (tegenwoordig Dierenziekenhuis Tilburg).

 

 

 


Telefonische bereikbaarheid

Onze telefooncentrale heeft een vernieuwing ondergaan. Hoewel dit maar ‘een kleinigheidje’ is, kan het zijn dat u ergens tegenaan loopt. Graag horen wij dit van u. Dit stelt ons in de gelegenheid onze bereikbaarheid te optimaliseren.

telefoon dierenarts


Een nieuw gezicht

Het nieuwe jaar brengt voor Dier en Dongen ook een nieuw gezicht. Vanaf 1 januari 2019 is paraveterinair Sanne Heesterbeek ons team komen versterken.Sanne Heesterbeek Paraveterinair Dier en Dongen


Februari: Maand van de gebitsverzorging

Landelijk wordt er in de maand februari extra aandacht besteed aan de gebitsverzorging van honden en katten. Bij Dierenartsen Dier en Dongen helpen we u het gebit van uw huisdier in optimale conditie te houden. Heeft het gebit van uw hond of kat verdere behandeling nodig? Dan hebben wij daarvoor de expertise en uitrusting in huis!
Vanwege de gebitsverzorgingsmaand krijgt u in februari een gebitsverzorgingspakketje kado bij de gebitsbehandeling van uw hond en kat (zolang de voorraad strekt). Heeft u onze Huisdieren Zorgpas? De maand februari hebben uw punten dubbele waarde (tot max. 20% korting per product) op ons assortiment gebitsverzorgingsproducten (pdf).

Maand Gebitsverzorging hond kat Dongen


Fijne feestdagen

Het team van Dierenartsen Dier en Dongen wenst u en uw huisdier(en) prettige feestdagen en het allerbeste voor 2019!Prettige feestdagen Dierenarts Dier en Dongen


Traktatie

Die vreemde handen door je vacht,
Een lamp schijnt in je ogen.
Het gaat heel goed, je bent een pracht!
Het voer is nog goed afgewogen.

Sint snapt de spanning bij de dierenarts
(Maar ’t bezoek was vast echt nodig),
Dus op 5 december, zijn grote dag,
Vindt hij een traktatie niet overbodig!

Komt je baasje dan met jou op consultatie
Dan maakt Sint je blij.
Want dan doet de Goedheiligman
Een kleinigheid er bij!*

(*1 per cliënt en zolang de voorraad strekt)

Sinterklaas Dongen Dierenarts


Vuurwerkangst

Het duurt nog zeven weken tot de jaarwisseling. Een goed moment om de eerste maatregelen tegen vuurwerkangst te nemen. Lees alvast onze adviesbrief Angst_Vuurwerk (pdf). Heeft u aanvullende vragen? Of u wilt starten met ondersteunende medicatie/voedingsstoffen? We helpen u graag verder op de praktijk!

Vuurwerkangst hond kat dierenarts


Oudjaarsavond: geen avond-inloopspreekuur

Vanwege Oudjaar is er op 31 december geen avond-inloopspreekuur. De praktijk is tot 17:00 normaal geopend.

Wij wensen u en uw huisdier(en) een prettige jaarwisseling en het allerbeste voor het nieuwe jaar!Oudjaarsavond gesloten


De laatste dag

Oudejaarsdag 2018, niet alleen de laatste dag van dit jaar maar ook de laatste werkdag van paraveterinair Mayva Janssens bij Dier en Dongen. Mayva Janssens werkte sinds september 2015 als paraveterinair op onze dierenkliniek. Mayva liep in 2013-2014 stage bij Dierenartsen Dier en Dongen. Haar diploma paraveterinair behaalde ze in 2015 aan de Helicon Den Bosch. Vanaf 2013 was Mayva ook werkzaam bij het (sinds 22 juli 2015 gesloten) Erfgoed Depot in Riel. In 2019 zet zij haar carrière voort op een nieuwe werkplek.

Wij wensen haar een mooie toekomst! Afscheid Mayva Janssens Dier en Dongen


Pakjesavond, één dierenarts

Vanwege pakjesavond is er woensdag 5 december slechts één dierenarts voor het avondinloopspreekuur aanwezig. Overdag is de praktijk volgens normaal rooster geopend. Voorkom lang wachten met uw huisdier en kom voor consultatie op afspraak!
Een dierenarts


Winnaars Goodiebag

De winnaars van onze dierendag give-away zijn bekend en gecontacteerd. De eerste enthousiaste winnaars zijn hun prijs inmiddels al op de praktijk komen ophalen.

Wij wensen alle winnaars veel plezier met hun prijs!

Dierendag goodiebag


28 september: Wereld Rabiës Dag

Soms nemen we maatregelen die zo efficiënt zijn dat we vergeten waarom de regels eigenlijk zijn opgesteld. Een goed voorbeeld hiervan is de Nederlandse regelgeving omtrent de ziekte rabiës (hondsdolheid). Door een uitgekiend programma loop je sinds 1988 in Nederland eigenlijk geen risico meer op de ziekte.
Toch eist rabiës jaarlijks wereldwijd nog steeds duizenden mensenlevens én hondenlevens.

Door het donatieprogramma van MSD Animal Health gaan wij, dierenartsen, met jou globaal de strijd aan tegen rabiës. Voor elk rabiës vaccin dat bij Dier en Dongen wordt toegediend aan jouw hond, kat of fret doneert MSD Animal Health namelijk gratis rabiësvaccins in Afrika en Azië. Zo zijn er, mede dankzij jouw bijdrage, al meer dan 2.000.000 rabiësvaccins gedoneerd. Naast een vaccinatieprogramma zijn er ook succesvolle educatieprogramma’s opgestart.

Wereld Rabiës Dag: daar staan we op 28 september graag even bij stil.

Wereld Rabiës Dag


Herfstvakantie… ontspannen er op uit!

Een zorgeloze herfstvakantie, ook daar helpen wij u graag mee. Uw huisdier lekker mee op reis of daguitstap? Of heeft u oppas of pension geregeld? Goed voorbereid is het halve werk!

Check voor uw vertrek op chipnummer.nl de registratie van de transponder. Het is, in geval van vermissing, verstandig dat u een recente en herkenbare foto van uw huisdier heeft.

Vergeet niet de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Controleer op voorhand de eisen en adviezen die een kennel of pension, of het bestemmingsland, stelt aan het verblijf. Reist u door verschillende landen? Overloop dan de eisen voor al deze landen. Wist u dat de vakantielanden om ons heen soms specifieke eisen (bijvoorbeeld een muilkorf of huisdierautogordel) en ziekterisico’s hebben? Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.

Natuurlijk mag u de dagdagelijkse zaken niet uit het oog verliezen: riem, halsband/tuigje, mand/dekentje, verzorgingsproducten, speeltjes en voeding. Voor onderweg een extra fles water en een drinkbakje voor uw huisdier mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een warme bestemming en gaat u graag wandelen met uw hond? Mijd het warme wegdek, maar maak een goede wandeling op het koelst van de dag, met name de ochtend.

En krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding, zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten. Bestel tijdig een gepaste voorraad!

Wij wensen u en uw huisdieren een ontspannen herfstvakantie!Vakantie hond, kat, huisdier: dierenarts tips


Wereld Dierendag 2018

Dierenartsen Dier en Dongen wil ook dit jaar met Wereld Dierendag extra aandacht besteden aan uw huisdier en u. Daarom geven wij vijf Goodiebags weg.

Goodiebag:

 1. Kat: Fleece deken, kattengrit schep, voederbal, parasietenkwartet, kattenspeeltje
 2. Kleine hond (minder dan 10kg): Pedigree Dentastix S (12st), huisdieren superheld* bandana, parasietenkwartet
 3. Middelgrote hond (10 tot 25kg): Pedigree Dentastix M (9st), hondenspeeltje, parasietenkwartet
 4. Grote hond (meer dan 25kg): Fleece deken, Dier en Dongen voerbak, parasietenkwartet, tekentang, riem
 5. Overige dierenliefhebbers: Het grote huisdierenspel, parasietenkwartet, in-ear hoofdtelefoon, schuifpuzzel

Stuur 4 oktober 2018 een mail naar dierendag@dierendongen.nl en vermeld welke van de vijf Goodiebags u wilt winnen. Vermeld uw contactgegevens in de mail. Winnaars moeten in oktober de Goodiebag zelf op de praktijk komen afhalen.

Dierendag 2018 dierenarts Dongen Goodiebag
*Beschikbaar in maat S en M; Batman, Superman, Spider-man, Hulk, Captain America.


Stress... bij de dierenarts.

Zaterdag 12 mei was het zo ver: de lezingen bij Kattenpension de Krullentrap over stress bij de kat. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag. Corine Vos lichtte stress bij de kat toe vanuit haar invalshoek als gedragskundige. Monique Willemen vertelde over TTouch bij (gestresste) katten. Dierenarts Gert-Jan Segeren besprak stress bij katten in relatie tot de dierenarts.


U kunt de handout presentatie Stress... bij de dierenarts (pdf) nog eens doorlezen!Plaskater demonstratie Gert-Jan en Harm


Welkom terug

Na haar zwangerschaps- en ouderschapsverlof keert dierenarts Renske Sueters weer terug bij Dier en Dongen. Wij danken dierenarts Digna Mars voor haar waarneming!


Chip en registreer je huisdier: winactie Dier en Dongen

Chip en registreren verplicht... maar niet altijd

Sinds 1 april 2013 geldt in Nederland een chip- en registratieverplichting voor honden. Pups die vanaf dan geboren zijn moeten binnen 7 weken na de geboorte gechipt worden. Binnen 8 weken na de geboorte moeten ze bij een aangewezen databank worden geregistreerd. Ook voor alle honden die vanaf 1 april 2013 worden geïmporteerd geldt deze chip- en registratieplicht. Zij moeten binnen 2 weken na binnenkomst in Nederland worden geregistreerd. De plicht begint dus al bij de fokker/handelaar die een pup wil verkopen. Het is aan de eigenaar om deze registratie up-to-date te houden.

Aangezien deze verplichting niet geldt voor oudere dieren en de meeste andere diersoorten, zijn er helaas nog steeds veel dieren niet gechipt. Ook blijkt de registratie nogal eens gebrekkig te zijn. Hierdoor kunnen vele verloren geraakte dieren niet met hun baasje herenigd worden. Met de vakantie voor de deur worden veel dieren tijdelijk verzorgd door een oppas, soms op een ander adres dan het thuisadres. De perfecte ingrediënten voor een vakantie met droeve afloop wanneer het huisdier even de benen gaat strekken en geen juiste chip- en registratieprocedure heeft doorlopen.

Twee voorbeelden uit de praktijk

Recentelijk kon kater Pip, na meer dan 4 weken vermist te zijn, herenigd worden met zijn eigenaar. ‘Onze jonge gecastreerde kater is na 4 weken toch terecht. Hij werd 20 km verderop gevonden door een mevrouw en naar een dierenkliniek gebracht om zijn chip uit te laten lezen.’, aldus de eigenaar. Dit is een mooi voorbeeld van hoe goed gechipt en geregistreerde dieren, ook na een lange periode, toch nog herenigd kunnen worden met hun baasje.

En niet iedereen weet dat zijn huisdier ‘vermist’ is... Onlangs werd een gevonden hond aangeboden. Een passant bracht de hond naar de praktijk, waar de chip werd uitgelezen. Dankzij een kloppende registratie konden we de eigenaar bellen. Het bleek dat de eigenaar nog niet wist dat de hond niet lekker thuis lag te slapen in de mand.. maar ontsnapt was langs de openstaande poort!

Actie Juni Chipmaand

Dierenartsen Dier en Dongen geeft in het kader van Juni Chipmaand 2018 twee Huisdier Cadeaupassen à 25€ weg:

 • één pas wordt verloot onder iedereen die in juni zijn dier bij Dier en Dongen laat chippen, en hem registreert. U bent welkom in de praktijk tijdens de inloopspreekuren, maar u kunt hiervoor ook op afspraak bij ons terecht.
 • één pas wordt verloot onder de klanten van Dier en Dongen waarvan het gechipte huisdier correct in een aangewezen databank staat geregistreerd.

De cadeaupassen worden begin juli verloot, dus laat in juni je huisdier bij Dier en Dongen chippen en controleer/corrigeer de registratie gegevens in de databank!

Win Chipmaand Dierenarts Dongen


Aanbieding Advocate hond

Zolang de voorraad strekt kunnen wij Advocate hond 25-40kg voor een scherpe prijs aanbieden. Advocate is een pipet met werkzaamheid tegen wormen, vlooien en mijten. Let op: de pipet heeft een uiterste verkoopdatum eind september 2018.
Prijs pipet: 10,48€


Bestel uw pipet(ten) nu 0162-325555 of bel voor meer informatie.


Week van de Teek 2018

De lente is er eindelijk. Dus is het goed stil te staan bij het risico op tekenbeten en tekenoverdraagbare ziekten. Landelijk is het – 16 t/m 22 april – dan ook de ‘Week van de Teek’.

U beschermt uw huisdier met pipetten (spot-on), een halsband of een kauwtablet. Vraag ons naar de geschikte oplossing voor uw huisdieren.

Tijdens de Week van de Teek hebben de punten van uw Huisdieren Zorgpas dubbele waarde* op ons geselecteerde assortiment tekenmiddelen (pdf).  Bij de aanschaf van een Serestoband krijgt u deze week een pen** met ingebouwd lichtje en laserpointer. Behalve dat je met het lampje even goed op zoek kunt gaan naar teken in de vacht, is de laserpointer leuk om met uw kat ‘jachtspelletjes’ te spelen.

*Dus 2.500=5%, 5.000=10%, 7.500=15%, 10.000=20% korting. Maximum 20% per geselecteerd product.
**Een per cliënt en zolang de voorraad strekt.Tekenbeet Week Teek 2018 | Actie Dier en Dongen


Koningsdag gesloten

Vrijdag 27 april zijn wij gesloten. Er is dan dus ook geen open inloopspreekuur. Voor spoedgevallen neemt u deze dag contact op met Dierenkliniek Kaatsheuvel.Koningsdag 2018 Dier en Dongen


Uw kat... Wist u dat?

Ook dit jaar organiseert Kattenpension de Krullentrap, samen met Discus Leo van Riel en Dierenartsen Dier en Dongen weer een lezing. Rode draad van de lezing is ‘stress bij katten’. De lezing vindt plaats op 12 mei en start om 13.30 uur (ontvangst met koffie/thee vanaf 13.15 uur).
Locatie: Moersedreef 6 in Dongen-Vaart.

Gedragstherapeut Corina Vos zal zich toespitsen op stress in de thuissituatie. Monique Willemen licht u voor over Tellington TTouch voor katten. Dierenarts Gert-Jan Segeren zal vertellen over stress bij de dierenarts. Ook wordt er een leuke Quiz georganiseerd met als hoofdprijs een schilderij van uw kat!


Meld je aan voor 7 mei bij Lia de Jong: info@dekrullentrap.nl of 06-23246400 / 0162-321186
Uw kat... wist u dat?


Werkzaamheden op de praktijk

Momenteel vinden er in de praktijk werkzaamheden plaats. Het doel is om de dienstverlening aan u en uw huisdier te verhogen.
Achterdeur gesloten? De deur aan de zijde van de Hoge Ham is tijdens de reguliere openingstijden gewoon geopend.
Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken.

Toch overmatig hinder ondervonden? Dan vernemen we dat graag. Werkzaamheden Dier en Dongen


Dierenarts Digna Mars

Dierenarts Renske Sueters geniet momenteel van haar zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof. Half mei 2018 verwacht ze weer terug te zijn op de praktijk. Tot die tijd wordt ze vervangen door dierenarts Digna Mars. Zij is na haar afstuderen aan de Universiteit Utrecht met haar gezin naar Brabant verhuisd. Samen met haar jachthond Jaidy doet Digna in haar vrije tijd graag mee aan wedstrijden. Op woensdag, donderdag en vrijdag kunt u haar in de spreekkamer treffen.Dierenarts Digna Mars


Februari: Maand van de Gebitsverzorging

Gebitsproblemen bij huisdieren komen vaker voor dan u denkt. En ook als het dier eet betekent dit niet dat hij bijvoorbeeld nog goed kan/wil kauwen. Daarom maakt aandacht voor het gebit van uw huisdier deel uit van de dagelijkse zorg. In februari besteden we de hele maand extra aandacht aan het gebit van uw huisdier. Wilt u met een mooi huisdierengebit op consult verschijnen en een gebitsbehandeling voorkomen? Lees dan onze instructies voor het tandenpoetsen (pdf).

Is een gebitsbehandeling toch noodzakelijk, dan geven wij in februari 7,5 euro korting op de gebitsbehandeling van uw hond of kat, en 5 euro korting op de gebitsbehandeling van uw konijn of cavia. Wist u dat het bij Dier en Dongen ook mogelijk is van het gebit röntgenfoto’s te laten maken? Zo kunnen wij de gebitsbehandeling en eventuele chirurgische extracties zo gericht mogelijk plannen en uitvoeren.

Ook als een behandeling niet noodzakelijk is willen wij uw aandacht voor het gebit van uw hond en kat belonen: de hele maand februari krijgt u bij de gebitscontrole- en behandeling van uw hond of kat een attentie (1 per huisdier en zolang de voorraad strekt).

Kiezen voor Tanden | Maand van de Gebitsverzorging 2018 Dierenarts Dongen


Even voorstellen: paraveterinair Lobke Reijnen

Misschien heeft u haar al gesproken of ontmoet op de praktijk: Lobke Reijnen. Sinds 1 september maakt zij als paraveterinair deel uit van het team van Dier en Dongen.

Met de komst van Lobke hebben we ook een extra operatie dagdeel tot onze beschikking: wij opereren nu ook op donderdagochtend.

Paraveterinair Lobke Reijnen bij Dier en Dongen


De beste wensen voor 2018!

Fijne feestdagen en de beste wensen voor u en uw huisdier(en), namens het team van Dier en Dongen.Nieuwjaar Dierenartsen Dier en Dongen


Korting knallen bij Dier en Dongen

Korting knallen

Sinterklaas is het land weer uit, de Kerstman is nog niet gearriveerd en het vuurwerk mag nog niet knallen. Toch willen wij de feestvreugde in deze feestmaand niet onderbreken. Daarom kunt u 17 t/m 22 december bij Dier en Dongen korting knallen. Voor Seresto (hond en kat), Advantix (hond) en Effipro Duo (kat), Profender tablet (hond), Profender pipet (kat), Milpro (hond en kat) kunt u 10 tot 30% korting ontvangen.
Hoe werkt de actie:
-    U mag bij de aanschaf van deze producten per product 3 pijlen schieten.
-    De hoogst geschoten korting per product telt (10%, 20% of 30%).
-    De korting is niet cumuleerbaar met andere acties.
-    Korting knallen kan maandag t/m vrijdag van 9 tot 12uur, en van 14.30 tot 17uur. U kunt niet korting knallen tijdens de inloopspreekuren.

Kinderen altijd prijs

Kinderen mee? Voor hen hebben we een speciale actie. Zij mogen altijd eenmaal drie pijlen schieten (u hoeft daarvoor niets aan te schaffen; dit staat los van het korting knallen). Altijd prijs en bij minimaal één raak schot mag een prijsje uitgekozen worden.

Leucillin

Korting knallen komt tot stand in samenwerking met Leucillin, veilige en betrouwbare huiddesinfectie voor huisdieren.
Actie dierenarts | Korting knallen vlooien teken


Sint trakteert bij Dier en Dongen

Sinterklaas is gekend een echte kindervriend
Maar ook van dieren heeft hij zijn hartje vol
Hij adopteerde dan ook in eigen land
Een windhond: een Galgo Español
Voor verplichtingen in de Benelux
Is Sint enkele dagen van zijn nest
Dus hij nam de hond een paar dagen mee
Dat leek hem echt het best.

Harde wind op de boot, dus vatte ze ‘n koutje
(’t was een teefje en dus een vrouwtje)
Sint kwam dan bij Dier en Dongen samen met de pieten
Dat was een consult om nog lang van te genieten!
Als dank bezorgden de pieten een leuke traktatie
Die u krijgt op 5 december als u komt voor consultatie.*
Sinterklaas Dier en Dongen 2017
*Een per cliënt en zolang de voorraad strekt.


Hond kopen? Vraag naar het registratiebewijs!

Sinds 2013 zijn de regels met betrekking tot identificatie en registratie van honden aangescherpt. Dit om de illegale hondenhandel tegen te gaan en ziektespreiding (bijvoorbeeld bij een geval van hondsdolheid) te beperken. Toch constateerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2016 nog veel misstanden. 

Daarom worden de regels aangescherpt. De rol van de erkende chipper en dierenarts wordt groter, de databanken worden geoptimaliseerd en een paspoort wordt voor alle nieuwe pups verplicht.

Overweegt u een hond te kopen? Dan bent u ook verplicht te voldoen aan de identificatie en registratie (I&R) regelgeving. Lees meer over de I&R van uw huisdier en vraag de fokker/handelaar naar het registratiebewijs.

identificatie registratie chip paspoort dier en dongen


Huisdier eropuit? Seresto mee!

Onze huisdieren trekken graag - met ons mee - eropuit. Belangrijk om aan een goede vlooien- en tekenpreventie te denken!

Bij de aanschaf van een Seresto-band ontvangt u* nu een leuke en praktische ‘Teek-away’ tas.

En met de Huisdieren Zorgpas van Dier en Dongen spaart u natuurlijk tot 20% korting op de aanschaf van uw vlooien- en tekenpreventie!
*een per klant en zolang de voorraad strekt

Seresto Teek away tas dierenarts


Vertraagde levering Hill’s voeding

In de periode 31 juli tot en met 19 augustus kunnen bestellingen van Hill’s voer een vertraging oplopen. Dit in verband met een verhuizing van hun magazijn.
Staat uw huisdier op speciale voeding van de Hill’s lijn? Bestel dan tijdig de nieuwe verpakking voor uw hond en kat! U kunt uw bestelling telefonisch (0162-325555) of aan de balie doorgeven tijdens de openingsuren.

Hill's voeding


Zomervakantie… aftellen en checklist afvinken!

Zomervakantie, u kijkt er vast al naar uit. Misschien mag uw huisdier lekker mee op reis, of heeft u oppas of pension geregeld. Graag helpen we uw huisdier zo zorgeloos mogelijk door uw vakantie.
Check de chip en registratie voor uw vertrek op chipnummer.nl Zorg ook dat u beschikt over een recente en herkenbare foto van uw huisdier (in geval van vermissing).

Denk aan de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Uiteraard hangt dit af van waar uw huisdier zal verblijven. Controleer op voorhand de eisen van het kennel of pension. Wist u dat de vakantielanden om ons heen hebben soms specifieke eisen (bijvoorbeeld een muilkorf) en ziekterisico’s hebben? Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.

Natuurlijk mag u de dagdagelijkse zaken niet uit het oog verliezen: riem, halsband/tuigje, mand/dekentje, verzorgingsproducten, speeltjes en voeding.
Krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding? Zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten: bestel tijdig een gepaste voorraad!

Checklist afgevinkt*? Dan beleven u en uw huisdieren vast een ontspannen zomervakantie!Zomervakantie: check bij uw dierenarts

*Op de praktijk zijn enkele vakantiekoffertjes met checklist en informatie beschikbaar. Geïnteresseerd? Vraag er naar aan de balie.


Week van de Teek

Met de start van de lente is het goed stil te staan bij het risico op tekenbeten en tekenoverdraagbare ziekten. Landelijk is er dan ook – 3 t/m 9 april – het breed gedragen initiatief ‘Week van de Teek’.

U beschermt uw huisdier met pipetten (spot-on), een halsband of een kauwtablet. Vraag ons naar de geschikte oplossing voor uw huisdieren.

Tijdens de Week van de Teek hebben de punten van uw Huisdieren Zorgpas dubbele waarde* op ons geselecteerde assortiment tekenmiddelen (pdf).
*(Dus 2.500=5%, 5.000=10%, 7.500=15%, 10.000=20% korting. Maximum 20% per geselecteerd product)
Week van de Teek 2017 | Actie Dierenartsen Dier en Dongen


Februari: Maand van de Gebitsverzorging

Volgens traditie is in heel diergeneeskundig Nederland februari ‘Maand van de Gebitsverzorging’. Natuurlijk is het gebit van je huisdier altijd een belangrijk aandachtspunt. Inspectie van de mond – en bijpassend advies – maakt bij Dier en Dongen onderdeel uit van vrijwel ieder consult. Maar gebitsproblemen komen vaker dan we veelal verwachten, en sommige huisdieren – en dus hun gebit – zien we maximaal één maal per jaar voor een vaccinatie. Dan worden problemen soms pas laat opgemerkt en blijkt behandelen noodzakelijk.
Voorkomen en verzorgen is nu eenmaal beter dan genezen. Daarom wordt er in februari extra aandacht geschonken aan de mondhygiëne van uw huisdier!

Dier en Dongen heeft in deze Maand van de Gebitsverzorging diverse acties:

 • Huisdierenzorgpas? Je punten hebben dubbele waarde* bij verzilvering op geselecteerde gebitsproducten:
  C.E.T. gebitsverzorging set
  C.E.T. tandpasta
  Dentisept
 • Daarnaast krijg je in februari 7,5 euro korting op de gebitsbehandeling van jouw hond of kat. Op de gebitsbehandeling van jouw cavia of konijn krijg je 5 euro korting.
 • Tevens ontvang je in februari bij de gebitsbehandeling van je hond of kat een attentie**.
 • En blijkt je hond of kat tijdens consultatie een fraai gebit te hebben, dan krijg je als reminder toch ook een kleine attentie**.

Maand van de Gebitsverzorging 2017 kies
*dus 2.500 punten is 5% korting, 5.000 punten is 10% korting, 7.500 punten is 15% korting, 10.000 punten is 20% korting. Maximum= 20% korting.
** 1 per klant en zolang de voorraad strekt.


Een nieuw doel voor uw overschotten en retouren

Na dertien jaar is tot onze grote spijt de organisatie Animal Care Samos gestopt. Wij zijn dan ook opzoek gegaan naar een nieuwe bestemming voor geretourneerde producten en overschotten. Medicatie, voer en verzorgingsproducten zoals ontworming en ontvlooiing; maar ook riemen, halsbandjes, dierendekens en mandjes waar uw huisdieren geen gebruik meer van maken.

Vooraan zullen wij de geretourneerde producten en overschotten overdragen aan de 4 Rescue Foundation. 4 Rescue Foundation transporteert maandelijks hondenvoeding en diverse gebruiks- en verbruiksartikelen naar hondenasiels, hondenshelters en resorts binnen de Europese Unie. Tevens is 4 Rescue Foundation aangesloten bij Animal Fellows, zodat een nog grotere groep dieren in nood kan worden geholpen.

Geef uw producten af aan de balie en lees meer over de 4 Rescue Foundation.4 Rescue Foundation | Dierenartsen Dier en Dongen  


Staar: oplossing in zicht!

Staar ofwel cataract is een oogprobleem dat niet alleen bij mensen, maar ook bij uw huisdier voor kan komen. Het is een natuurlijke, verergerende lenstroebeling bij toenemende ouderdom. In aanleg is de ooglens helder. Door de vertroebeling zal het zicht verminderen.

Sinds kort is er een lanosterol bevattende oogzalf voor huisdieren beschikbaar, Ocularin-Clear, welke ingezet kan worden bij staar. Recent onderzoek heeft aangetoond dat lanosterol de ernst van staar bij dieren kan verminderen.

Ocularin-Clear moet 4x daags op het oog worden gedruppeld gedurende minimaal 30 dagen en is beschikbaar in tubes van 4g.

Meer weten over Ocularin-Clear? Vraag er naar bij de dierenarts en lees verder op www.alfasan4animals.nl.

Ocularin-Clear, oplossing bij staar 


Prettige feestdagen!

Kerstboom opgetuigd? Gedacht aan voorkomen van, of ondersteunen van vuurwerkangst van uw huisdier? Chocoladekransjes, kerstbrood (rozijnen!), kerstboomslingers, en hapjes met satéprikkers uit het bereik van uw hond en kat?

Dan bent u vast klaar voor de feestdagen met uw huisdier.

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar voor u en uw huisdieren! 


Sinterklaas trakteert bij Dier en Dongen

Ieder jaar is december toch maar weer
Een maand van traktaties en winterse sfeer.

We komen samen, eten, maken veel plezier
Met vrienden, familie en ons gezelschapsdier.

En Sinterklaas draagt voor het zesde jaar op rij
Met Dier en Dongen graag een klein steentje bij.

Kom één tot en met vijf december bij Dier en Dongen op consultatie
En ontvang – zolang de voorraad strekt - een leuke Sinttraktatie(*)!

-- UPDATE: --
In alle drukte heeft Sint besloten
Dat er al eerder kan worden genoten.

Dus mag u dan nu noteren
Dat hij vanaf 30 november zal trakteren!Sinterklaas trakteert bij Dierenartsen Dier en Dongen

(*) één per cliënt.


Werelddierendag 2016: een dag van actie en reflectie

Een groot respect voor al het leven, maar dat van dieren in het bijzonder: deze nobele levenshouding van Franciscus van Assisi is ieder jaar de aanleiding voor Werelddierendag. Dit jaar hebben wij de Huisdieren Zorgpas gelanceerd: onze extra bijdrage aan de preventieve gezondheidszorg en verzorging van uw huisdier.

Uw enthousiaste inzet voor de gezondheid en verzorging van uw huisdier willen wij op Werelddierendag nog eens extra belonen:

2016 Is ook het jaar dat Animal Care Samos helaas de deur heeft moeten sluiten. Op deze dag willen we nog even stilstaan bij – en dank uitspreken voor – al het goede werk dat Animal Care Samos heeft verricht. Gelukkig hebben wij in de 4Rescue Foundation een waardige opvolger gevonden. Graag brengen wij op Werelddierendag het werk van deze stichting nog eens extra onder uw aandacht: beperken van leed aan dieren die zijn verwaarloosd, mishandeld of gedumpt.

Groot respect voor dieren: een nobele levenshouding!Werelddierendag 2016
*tot maximaal 20% korting aan te vullen met uw eigen gespaarde tegoed; deze actie geldt niet voor de diervoeding


Weekend van de Wetenschap: bezoek de faculteit Diergeneeskunde

Waarom stranden er zoveel bruinvissen? Hoe zit het met antibioticagebruik in de veehouderij? Hoe kun je de prestaties van een paard meten? Hoe communiceer je met je kat?
Ontdek het antwoord op zondag 2 oktober tijdens het Weekend van de Wetenschap op de faculteit Diergeneeskunde! Met een uitgebreid programma (pdf) opent de faculteit haar deuren.

Meld u aan voor een van de diverse lezingen en activiteiten voor de kleine kinderen (bijvoorbeeld een knuffeldierenspreekuur).

Weekend van de Wetenschap


Teken van dank

Uw huisdier goed en langdurig beschermen tegen vlooien en teken? De Serestoband voor hond of kat beschermt uw huisdier 7 maanden tegen vlooien en 7-8 maanden tegen teken! Zo verkleint u efficiënt de kans op ziekten die door de teek worden overgedragen, zoals de ziekte van Lyme.

Heeft u een Huisdieren Zorgpas van Dier en Dongen, dan ontvangt u een fotolijst-koelkastmagneet* bij aanschaf van een Serestoband. Zo kunt u uw tekenvrije huisdier dankbaar laten prijken op uw koelkast!
(* éen per cliënt en zolang de voorraad strekt.)

Seresto foto koelkastmagneet


Er goed voorbereid op uit!

Nog een week en ook in Brabant start de zomervakantie! Bent u er klaar voor? En uw huisdier, is deze gereed voor de vakantie?
Check de chip en registratie voor uw vertrek op chipnummer.nl
Denk ook aan de noodzakelijke vaccinatie, ontworming, en uitwendige parasietenbestrijding! Veel is afhankelijk van waar uw huisdier zal verblijven. Kennel of pension en de vakantielanden om ons heen hebben specifieke eisen en ziekterisico’s. Check dus ook voor uw vertrek licg.nl, of vraag onze paraveterinairen en dierenartsen om advies.
En krijgt uw huisdier doorlopend medicatie of aangepaste voeding, zorg dan dat uw dier tijdens zijn vakantie niet zonder komt te zitten: bestel tijdig een gepaste voorraad!

Fijne vakantie voor u en uw huisdier!

Vakantie met uw huisdier


Dier en Dongen introduceert de Huisdieren Zorgpas

Samen met u werken we aan een optimale gezondheid van uw huisdier(en). Verzorging, voeding en preventieve behandelingen zoals bijvoorbeeld vlooien/tekenpreventie spelen daarbij een belangrijke rol. Als klant van Dier en Dongen kunt u gebruik maken van de Huisdieren Zorgpas. Met uw Huisdieren Zorgpas van Dierenartsen Dier en Dongen ontvangt u spaarpunten bij elke besteding in onze praktijk. Zo spaart u voor uw huisdier kortingen op geselecteerde preventieve- en verzorgingsproducten. Ook heeft u als pashouder recht op 5% korting op ons assortiment diervoeding!

Omdat de pas geïntroduceerd wordt in de Maand van de Gebitscontrole, ontvangt u Pedigree Dentastix* of Whiskas Dentabites* bij aanschaf van uw Huisdieren Zorgpas.
(* één zakje per huisdier – maximum twee per cliënt – en zolang de voorraad strekt)

Meer weten over de voordelen en voorwaarden? Wij vertellen u meer over de Huisdieren Zorgpas, en vraag naar uw Huisdieren Zorgpas op de praktijk!

Dier en Dongen introduceert de Huisdieren Zorgpas


Happy Days bij Dier en Dongen

Vlooien, teken, wormen… het voorjaar is begonnen dus uw hond loopt weer een verhoogd risico op besmetting met deze beestjes. Parasieten waar u liever niet mee in aanraking wilt komen! Bij Dierenartsen Dier en Dongen besteden we veel aandacht aan de preventie van deze parasieten, bijvoorbeeld met Nexgard Spectra. U heeft onze Huisdieren Zorgpas, dus zult ook veel waarde hechten aan de preventieve gezondheidszorg van uw hond.
Daarom organiseert Dier en Dongen in samenwerking met Merial de ‘Happy Days’ op woensdag 11 mei en woensdag 18 mei!

Maar eerst: wat is Nexgard Spectra?

Nexgard Spectra is een smakelijke kauwtablet (‘chew’). Het kan eenmaal per maand worden gebruikt. Met slechts één chew wordt uw hond behandeld tegen vlooien, teken en veelvoorkomende maag-darm wormen. Nexgard Spectra is geschikt voor alle honden vanaf 8 weken leeftijd met een lichaamsgewicht vanaf 2 kilogram.

Wat houden de Happy Days in?

Een gratis behandeling met Nexgard Spectra op woensdag 11 en 18 mei (9-12uur).

Voorwaarden:
- U heeft een hond en u bent in het bezit van onze Huisdieren Zorgpas,
- Uw hond is de laatste maand nog niet behandeld tegen wormen,
- De werkingstermijn van de laatste behandeling tegen vlooien/teken is verstreken,
dan komt uw hond in aanmerking voor een gratis behandeling met Nexgard Spectra (zolang de voorraad strekt)!*


Bel vervolgens de praktijk tijdens de reguliere openingstijden, reserveer uw Nexgard Spectra (zolang de voorraad strekt), én maak een afspraak om de chew met informatie pakket op te halen. Zorg dat u het gewicht van uw hond bij de hand heeft zodat we de juiste chew voor u reserveren! Op woensdag 11 of 18 mei komt u volgens afspraak tussen 9 en 12 uur op de praktijk de kauwtablet en informatiebrochure halen.


*Voldoet uw hond niet aan de voorwaarden? Profiteer dan toch van extra korting: in de maand juni hebben uw Huisdieren Zorgpas-spaarpunten dubbele waarde op de aanschaf van Nexgard Spectra – verpakking van 3 kauwtabletten (met een maximum van 20% zoals beschreven in de algemene voorwaarden).


Deel uw ervaring met Nexgard Spectra voor nog meer voordeel!

U ontvangt bij deelname aan de Happy Days een formulier met inlogcode. Hiermee krijgt u toegang tot een online evaluatieformulier. Na compleet invullen van dit formulier ontvangt u een kortingsbon voor de aanschaf van Nexgard Spectra bij Dier en Dongen.

Nexgard Spectra Happy Days bij Dier en Dongen


Uw kat… wist u dat?

Maandag 21 maart organiseerde Kattenpension de Krullentrap een thema avond: ‘Uw kat… wist u dat?’. Kattengedragsdeskundige Marieke van der Burgt (Tinley gedragstherapie voor dieren) hield een presentatie ‘Kan ik mijn kat trainen?’. Zij liet zien dat onze huiskat met behulp van clickertraining inderdaad heel veel te leren valt. Zowieso een leuke bezigheid voor dier en baasje!
Dierenarts Gert-Jan Segeren (Dierenartsen Dier en Dongen) vertelde in zijn presentatie ‘Gezond houden… of behandelen!’ hoe u als katteneigenaar bewuster keuzes kunt maken voor de gezondheid van uw kat. Ontworming, voeding, vaccinaties en omgevingsstress werden besproken.

De zaal zat vol met enthousiaste toehoorders, die allen met een volle goodiebag naar huis gingen. Ook was er onder de aanwezigen een loterij met dank aan Royal Canin, Dierenartsen Dier en Dongen, Kattenpension de Krullentrap en Discus Leo van Riel.

Lees de informatie nog eens rustig door in de handouts van de presentatie ‘Gezond houden… of behandelen’ (pdf)Kattenlezing Uw kat... wist u dat?


Ontmasker de foute fokker

De malafide handel in puppy’s is zeer lucratief, maar bovenal een oorzaak van veel leed. Verdriet en frustratie bij de kersverse baasjes. Leed van de puppy’s en de moederhonden. Frustratie (en verdriet) bij de dierenarts. Daar moet een vuist tegen gemaakt worden!

Gelukkig heeft het LICG een campagne gelanceerd: “Ontmasker de foute fokker”. Deze campagne loopt door tot eind april. In de campagne wordt u verteld waar op gelet kan worden bij de zoektocht naar een geschikte en gezonde pup.

Leer hoe u de foute fokker kunt ontmaskeren.

Een zieke pup veroorzaakt veel leed. Ontmasker de foute fokker!


Konijnensterfte door virusziekte VHD

Ondanks vaccinatie sterven momenteel konijnen door Virale Haemorrhagische Diarree (VHD). Dit komt omdat er een andere variant van dit virus actief is waar geen enkel vaccin in Nederland tegen beschermt.
Het nemen van goede hygiënische maatregelen is dan ook van aanvullend belang.

Blijft op de hoogte over te nemen maatregelen en de huidige stand van zaken.  


Februari 2016: Maand van de Gebitsverzorging

In heel Nederland is februari 'Maand van de Gebitsverzorging’. Omdat verzorgen nu eenmaal beter is dan genezen, wordt er landelijk extra aandacht geschonken aan de mondhygiëne van uw huisdier. Inspectie van de mond – en bijpassend advies – maakt bij Dier en Dongen onderdeel uit van vrijwel ieder consult! En soms blijkt dan behandelen noodzakelijk.

U krijgt in februari 7,5 euro korting op de gebitsbehandeling van uw hond of kat en 5 euro korting op de gebitsbehandeling van uw cavia of konijn. Bel voor een afspraak of kom langs op de praktijk!

Maand van de Gebitsverzorging 


Onze site nu ook responsive

Is het u al opgevallen dat onze site er wat anders uit ziet? Dierenarts-dierendongen.nl is responsive, zodat u ook met uw smartphone of tablet vlot onze site kunt raadplegen. Wist u dat al meer dan de helft van de bezoekers onze site bezoekt met de tablet of smartphone?
En wat vindt u er van? Laat het ons weten, bijvoorbeeld via ons beoordelingsformulier!

Nieuwe site nu ook responsive 


 Een nieuw gezicht op de praktijk

Graag stellen we Mayva Janssens kort aan u voor. Sinds 9 september werkt zij als paraveterinair oproepkracht bij Dierenartsen Dier en Dongen. Wellicht heeft u haar al zien lopen, of gesproken aan de balie of telefoon.
Lees verder

Mayva Janssens


Fijne feestdagen

Preventieve zorg en advies; een gezond huisdier door te voorkomen dat het ziek wordt. Daar staat onze ‘naaldboom’ symbool voor: alle spuitjes die we niet hebben hoeven geven omdat wij – samen met u – uw dieren zo gezond (en gelukkig) mogelijk kunnen houden.


Wij wensen uw huisdier(en) en u een gezond 2016!

Dierenartsen Dier en Dongen wenst u een gezond 2016!


Dank u Sinterklaasje

De Sinterklaas actie is erg geslaagd. Wij hebben SACS een mooi gevulde collecte-pot kunnen overhandigen.
We gaan er van uit dat uw huisdieren van de traktatie genoten hebben!
Natuurlijk wil Sint ook nog even een aantal belangeloos medewerkende leveranciers bedanken:
Agradi, AST farma, Boehringer-Ingelheim, Eco-pets, Hill’s, Phytotreat, Sanimed, Vetin Aacofarma, Vetoquinol, Virbac.

Stichting Animal Care Samos


Sinterklaas trakteert!

Stichting Animal Care Samos,
Heeft u daar al eens van gehoord?
Wij vertelden hierover aan Sint,
En het heeft hem echt bekoord.

Hij vroeg: “Kan ik hier iets voor doen?”
En toen sloten we een akkoord:
Wij verkopen 50 voerbakjes, en
Sint neemt rijkelijk vulling mee aan boord.

Niet alleen brokjes, maar echt van alles wat,
Voor baas en dier, ‘t is echt ongehoord.
En u sponsort slechts twee euro*,
Want “voor wat”, ook “wat hoort”!

*(minimum, maar meer mag)

Sint trakteert 2015!


Winnaars actie Werelddierendag 2015

De winnaars van onze Werelddierendag 2015 actie zijn bekend. De baasjes kregen het verrassingspakket (voor baasje en beestje) uitgereikt op de praktijk.
Wij feliciteren Matchico! En wij feliciteren Fiep!
Winnaars Wereldierendag actie 2015


Teken en tekenziekten

Bloedzuigende parasietjes die behoren tot de spinachtigen: teken. Op zichzelf relatief onschuldige parasietjes, ware het niet dat de teek ziekten kan overdragen! In Nederland hebben we vooral te maken met de Ixodes ricinus (schapenteek). Deze teek is overdrager van de Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme. Ook de Dermacentor reticulatis teek kan in Nederland voorkomen. De bloedparasiet Babesia canis wordt overgedragen door deze Dermacentor teek. Bij bezoek aan het buitenland - in het bijzonder zuidelijk Europa, Verenigde Staten - moet ook rekening worden gehouden met andere teken, bijvoorbeeld Rhipicephalus sanguineus, overdrager van Ehrlichiose.

De hierboven genoemde ziektes worden overgedragen wanneer de teek bloed zuigt. Tijdig opsporen van de teek en voorkomen van aanhechting zijn dan ook belangrijk, want de eerste 24 uur is het risico op ziekte-overdracht minimaal. Er is dan in principe nog geen contact met de bloedbaan!

Het leven van de teek

Teken komen voor in de buurt van bomen en struiken. Ook zitten teken in hoog gras of tussen dode bladeren. Uit het eitje gekomen begint de teek zijn leven hier als een zespotige larve die na een bloedmaaltijd in rust gaat en verandert in een achtpotige nimf. De nimf zal na de bloedmaaltijd (en rustfase) een achtpotige volwassen teek worden. De volwassen vrouwtjes teek heeft bloed nodig om eitjes te kunnen produceren, maar ook de mannetjes zuigen bloed. Na het paren zal het vrouwtje zich op een gastheer gaan vastzetten, om zich volgezogen met bloed in de omgeving te laten vallen. Hier worden dan de eitjes gelegd.

Bescherming tegen de teek en tekenziekten

Anti-tekenmiddelen zijn er in de vorm van pipetjes (druppels op de huid) en halsbandjes. De preparaten zullen de teken bij de hond en kat afdoden, en diverse van deze producten hebben ook een afwerende werking tegen teken. Afhankelijk van de leefgewoontes van uw huisdier kunnen we u op de praktijk een geschikt product adviseren. En uiteraard mag de tekentang niet ontbreken. Hoe goed het product ook is, geen enkel product zal aanhechting van alle teken voorkomen. Het zo snel mogelijk verwijderen van aanwezige teken blijft dus belangrijk.

Kortom...

Voorkom tekenbeten, houd een goede controle op aanwezigheid van teken, en zorg voor verwijderen/afdoden van de teek bij aanhechting.

Teek in het wild.


Werelddierendag 2015: zetten wij ú in het zonnetje?

Vandaag, 4 oktober, is het weer Werelddierendag. Een moment dat we onder andere stil staan bij de zorg voor dieren. Wellicht verwent u uw huisdier vandaag met een knabbeltje, knuffel of lekkere boswandeling. Omdat Werelddierendag op een zondag valt zullen wij de komende week onze ‘actie’ houden.

Alle klanten die van 5 t/m 9 oktober op consultatie komen, of (preventieve) medicatie afhalen op onze praktijk, dingen mee naar een verrassingspakket voor baas en beestje!

We wensen alle dieren een fijne dierendag!

Werelddierendag 2015


Fijne zomervakantie, voor u en uw huisdier!

Het is weer zover: de zomervakantie is begonnen en veel mensen gaan op reis, zowel in binnen- als buitenland. Wellicht gaat uw hond, kat of fret mee op reis, of misschien gaat uw huisdier naar een pension of wordt het naar een ander logeeradres gebracht. Zowel bij verblijf in binnen- en buitenland zijn er een aantal aandachtspunten. Denkt u er op tijd aan na te gaan welke eisen er voor uw dier gelden? Haal op de praktijk de handige kaart 'Uw huisdier op reis'. Voor de kleine ongelukjes hebben we mini-flacons "Ecopets Urinegeur- en Vlekverwijderaar". Deze flacons (€1,95) passen vlot in uw handbagage en zijn ideaal voor de (nog) niet zindelijke huisdieren, of in geval van reisziekte! En heeft u gedacht aan bescherming tegen de zon? Op de praktijk is zonnebrandcreme voor huisdieren te verkrijgen.

Uw huisdier gaat mee naar het buitenland

Dieren die mee gaan naar het buitenland moeten voorzien zijn van een chip en Europees dierenpaspoort. Ook moeten zij gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (Rabiës). Voor landen buiten de Europese Unie gelden vaak aanvullende eisen. Vraag hiernaar bij de balie, of controleer zelf de eisen:
binnen Europa
buiten Europa
Let op: u heeft tijdens uw reis ook te maken met de regels van alle landen waar u doorheen reist!

In het buitenland heersen soms ook ziekten die in Nederland helemaal niet voorkomen. Naast de verplichte eisen kan voor uw vakantieland dus een aangepast advies gelden voor bijvoorbeeld de ontworming, vlooien- en tekenbestrijding. Een berucht voorbeeld is de hartworm die voorkomt in de Zuid-Europese landen. Ook teken kunnen een gevaar vormen voor uw huisdieren, omdat zij verschillende ziekten kunnen overdragen. Een tekentang in de handbagage is nooit overbodige luxe! Vraagt u gerust naar onze adviezen voor uw vakantieland.

Neemt u een ander soort huisdier mee naar het buitenland, dan zijn de eisen vaak minder eenduidig vastgelegd. U informeert dan best bij de ambassade van het betreffende land.

Uw huisdier gaat mee naar of door Frankrijk

Houd er rekening mee dat Frankrijk de regels voor enkele hondenrassen flink heeft aangescherpt. De Rottweiler, Tosa Inu, Boerboel of American Staffordshire Terriër ("pitbullachtige") worden niet meer toegelaten, zelfs als deze honden een officiële FCI stamboom hebben!

Let op: u heeft tijdens uw reis te maken met de regels van alle landen waar u doorheen reist! Uw Rottweiler is misschien wel welkom in Portugal, maar omdat het verboden is om een Rottweiler mee te nemen in Frankrijk en Spanje, zal het dier in dat geval alsnog thuis moeten blijven, tenzij u met het vliegtuig reist.

Uw huisdier gaat naar een pension, familie of kennissen in Nederland

Gaat uw huisdier tijdens uw vakantie naar een pension, dan is het advies – naast een normale jaarlijkse vaccinatie – ook te vaccineren tegen kennelhoest. Sommige pensions stellen deze vaccinatie verplicht! Naast de benodigde vaccinaties is het verstandig extra alert te zijn op vlooien- en wormenbestrijding.

Denkt u voor een pensionbezoek of logeren bij familie/kennissen aan een chip? En controleer op voorhand ook nog even of uw gechipte huisdier goed staat geregistreerd in de databank! Een veilig idee om te weten dat uw dier gemakkelijk met zijn baasje herenigd kan worden als hij of zij onverhoopt wegloopt!

Dierenartsen Dier en Dongen wenst u en uw huisdier(en) een prettige vakantie!

Met de hond naar de zee


Winnaar actie Week van het Huisdier 2015

De winnaar van de Week van het Huisdier 2015 actie is bekend. Siebe kreeg zijn welverdiende goodiebag uitgereikt door dierenarts Renske Sueters.

Nogmaals gefeliciteerd Siebe en veel plezier met de goodiebag!

Siebe | Winnaar actie Week van het Huisdier 2015


Juni is Chipmaand

Dierenartsen Dier en Dongen ondersteunt uiteraard de campagne “Chip je dier”.

De gehele maand juni krijgt u
korting
op het chippen van uw kat!

Wij kunnen voor katten 10euro korting aanbieden in samenwerking met de Dierenbescherming, afdeling West- en Midden- Brabant. Deze korting is van toepassing op het normale tarief en niet cumuleerbaar met andere kortingen.
Nog niet alle honden, geboren voor 1 april 2013, zijn gechipt (en geregistreerd). Omdat wij ook deze dieren graag uniek en herkenbaar maken ontvangt u

in de maand juni
bij het chippen van uw hond
"Het grote huisdieren spel"

(één per cliënt en zolang de voorraad strekt; niet cumuleerbaar met andere kortingen of acties).

Waarom is juni Chipmaand?

Al sinds enkele jaren is juni Chipmaand. Deze maand staat helemaal in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier. Er is bewust gekozen voor de maand juni, omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Juist in de vakantieperiode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Is het dier niet gechipt of staat het niet bij een databank geregistreerd, dan is de kans daarop veel kleiner. Chip en registreer uw huisdier(en) dan ook nog voor de zomervakantie!
Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG), dat de Chipmaand organiseert, wijst er op dat het belangrijk is dat huisdiereigenaren er voor zorgen dat de adresgegevens in de databank up-to-date blijven. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies.

Aanvullende informatie over chippen en registratie

Kijk voor meer informatie ook op de website van het LICG. Op deze website kunt u bovendien alles lezen over chippen en registreren en hier staat ook een link waarmee u kan controleren of het huisdier bij een databank geregistreerd staat! Deze link naar chipnummer.nl vindt u trouwens ook altijd in onze eigen links terug.

Juni is weer Chipmaand!


Week van het Huisdier 2015: neem deel aan onze actie!

Van 16 mei t/m 24 mei organiseert het LICG ‘De Week van het Huisdier’. Thema van de week is dit jaar 'Wat is je huisdier je waard?'.
Natuurlijk kost een huisdier geld voor de aanschaf, verzorging, voeding en huisvesting. Maar ook medische verzorging kost geld. En deze kosten komen geregeld onverwacht. Dus wat is nu eigenlijk de waarde van een huisdier, en wat voor afwegingen maak je bij het beantwoorden van die vraag?
Het LICG vindt het belangrijk dat mensen weten waar ze aan beginnen. Als je de voordelen van een huisdier goed afweegt tegen de investeringen, kun je heel veel plezier hebben van een huisdier! Het LICG helpt daarom een persoonlijke afweging te maken bij de keuze voor een huisdier.

Actie Dierenartsen Dier en Dongen

Ook Dierenartsen Dier en Dongen neemt deel aan de Week van het Huisdier.  “Wat is je huisdier je waard” heeft natuurlijk ook een andere kant: Wat betekent je huisdier voor jou? Rijd je graag in het bos op je paard, speel je balspelletjes met je hond, maakt je kat altijd gekke sprongetjes?

Ben je jonger dan 12 jaar, laat ons zien wat je huisdier* waard is: wat maakt jullie band zo speciaal? Teken, maak een foto, schrijf een gedicht. Alles mag, als het past op een A4. Ben vooral creatief!

Voor alle deelnemers die hun creatie - van 16 t/m 24 mei - op de praktijk inleveren is er een kleine attentie**. Onder de deelnemers wordt een leuke goodiebag verloot. Vermeld dus duidelijk je naam, leeftijd en een telefoonnummer waarop we je kunnen bereiken.

* En heb je zelf geen huisdier, dan mag je best een beetje fantaseren!
** Één per deelnemer en zolang de voorraad strekt.

Maand van het huisdier 2015


Laat uw konijn(en) jaarlijks enten tegen Myxomatose en R.H.D.

Myxomatose en Rabbit Haemorrhagic Disease (R.H.D.) kosten jaarlijks nog steeds onnodig konijnenlevens. Onnodig omdat tegen deze ziekten prima kan worden gevaccineerd. Uw konijn is dan een jaar lang beschermd!

Waarom enten?

Myxomatose is een zeer besmettelijke en dodelijke ziekte die wordt verspreid via muggen en andere stekende insecten. De ziekte heeft twee jaarlijkse pieken, namelijk in de vroege en late zomermaanden (afhankelijk van de aanwezigheid van de muggen). Ook konijnen die enkel binnenshuis leven kunnen met het myxomatosevirus besmet raken, want muggen komen overal. Myxomatose veroorzaakt helaas een hoge sterfte onder konijnen. Het is daarom belangrijk uw konijn te beschermen tegen myxomatose. Dit kan doormiddel van een enting.
Een andere veel voorkomende en besmettelijke konijnenziekte is Rabbit Hemorrhagic Disease. Dit virus wordt verspreid door direct (bv. uitwerpselen) of indirect (bv. bevuild gras of kleding) contact. Eenmaal ziek is het konijn niet meer te behandelen, en zal binnen enkele dagen overlijden. Een heel jaar door kan het konijn met deze ziekte besmet worden. Gelukkig kan ook tegen R.H.D. worden geënt!

Het vaccin

Sinds enkele jaren is er in Nederland een entstof beschikbaar die met één vaccinatie gedurende twaalf maanden bescherming biedt tegen zowel Myxomatose als Rabbit Hemorrhagic Disease. U kunt uw konijn al op jonge leeftijd laten enten, namelijk vanaf 5 weken leeftijd. Aangezien uw konijn dan een volledig jaar goed beschermd is kan op elk moment in het jaar – ook buiten de risicoperiode om – gevaccineerd worden.

Wanneer niet enten?

Een konijn moet in goede gezondheid en conditie zijn voor de enting. Zieke, zwangere en pas geopereerde konijnen mogen dus niet worden gevaccineerd.

Ben ik al gevaccineerd?


Laat uw kat(ten) preventief vaccineren!

Piet loopt met een pot poeder door de tuin. Overal strooit hij het poeder.
Jan: “Piet, wat doe jij nu?”
Piet: “Ik strooi poeder tegen olifanten, Jan.”
Jan: “Maar er zijn hier helemaal geen olifanten…”
Piet: “Goed poeder, he!?!”

Vaccineren lijkt wellicht op olifantenpoeder. Als u niet ziet waartegen we vaccineren, gaat u misschien twijfelen of het wel nodig is om preventief uw katten te laten vaccineren. Toch blijft ons advies: laat uw kat preventief vaccineren. In ieder geval twee maal als kitten voor katten- en niesziekte (8/9 weken en 12/13 weken); vervolgens jaarlijks voor niesziekte en minimaal driejaarlijks voor kattenziekte. In 2014 was er een uitbraak van kattenziekte in Den Helder en Spijkenisse. Er zijn dan meer dan 100 katten overleden aan de gevolgen van deze ziekte.
Kattenziekte wordt veroorzaakt door een parvovirus. Het virus geeft lusteloosheid, braken, diarree, koorts. Kattenziekte kan dodelijk zijn. Katten die goed gevaccineerd worden lopen geen risico. Mensen lopen overigens ook geen risico, want kattenziekte is niet overdraagbaar naar mensen.

Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht, GGG-bestuurslid en praktiserend dierenarts in Den Helder, verwoordt het preventieve vaccinatie advies uitstekend (bron www.knmvd.nl): "Als dierenartsen weten we dat als het percentage gevaccineerde dieren in een populatie onder een bepaald niveau komt, de kans op een ziekte-uitbraak zeer groot is. Dat is nu gebeurd met kattenziekte in Den Helder. Helaas is het bij diereigenaren niet altijd bekend dat vaccineren belangrijk is. Dus het fenomeen dat het ‘al jaren goed ging’, doch alleen omdat de buren wel hun kat vaccineren, moest bijgesteld worden. Want met een uitbraak als deze, waarbij kittens op tafel dood gaan of de dierenarts niet eens levend halen, bereik je wel iedereen. Er worden nu dus massaal (gezonde) katten gevaccineerd. Zo hebben wij wel de kans gehad om iedereen te overtuigen van het nut van het vaccineren van dieren. Hoort zegt het voort!"

Vaccinatie lijkt op olifantenpoeder… maar het is het niet. Laat uw gezonde katten jaarlijks preventief vaccineren!

Preventieve vaccinatie: net olifantenpoeder!


Staven voor staven

Een succesvolle actie, wat is dat? En is een actie op de website even succesvol als een actie op bijvoorbeeld Google+ of Facebook? Hoe kun je dit staven? Er zijn bedrijven die zich in zulke vragen specialiseren, maar wij wilden graag zelf eens een poging wagen. Daarom vanaf 16 maart onze praktijkactie ‘Staven voor staven’:

Toon onderstaande bon op de praktijk en ontvang voor uw hond 3 heerlijke kauwstaven (Eén bon per klant en zolang de voorraad strekt).
U mag de bon afprinten, of toon hem op bijvoorbeeld uw smartphone!

Bon Staven voor staven website

Hoorde u van deze actie via mond op mond reclame, dan kunt u ook meedoen. Toon dan de volgende bon op de praktijk en ontvang voor uw hond ook 3 heerlijke kauwstaven (Eén bon per klant en zolang de voorraad strekt).
U mag de bon afprinten, of toon hem op bijvoorbeeld uw smartphone!

Bon Staven voor staven mond op mond

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Ecopets/Phytotreat en loopt zolang de voorraad strekt. 


Ziet u de bui al hangen? Potenwax: winterbanden voor je hond of kat!

Sneeuw, ijs en pekel - maar ook vocht van regenbuien - maken de voetzooltjes van uw hond of kat week en extra kwetsbaar. Tijdens de wintermaanden krijgen de zooltjes van uw viervoeter het dus extra te verduren.

Ecopets Potenwax, in een handige push-up stick, helpt de voetzooltjes van uw hond of kat te beschermen en verzorgen, zonder vette afdrukken op uw vloer achter te laten. De ovale kleine stick maakt het mogelijk zelfs de kleine pootjes van kat en hond te behandelen zonder dat u vieze of vette handen krijgt!
De potenwax bestaat uit natuurlijke ingrediënten:

 • Bijen- en Jojobawas geven uw huisdier effectieve bescherming,
 • Calendula, Aloë Vera en Shea Butter hebben een verzorgende werking.

De Ecopets Potenwax kost €3,95 en is bij Dierenartsen Dier en Dongen verkrijgbaar.

Ecopets Potenwax: Winterbanden voor uw huisdier!


Februari: Maand van de gebitsverzorging

Wist u dat?

 • Gebitsproblemen één van de belangrijkste redenen zijn voor dierenartsbezoek.
 • Vier op de vijf honden ouder dan 3 jaar én twee op de drie katten ouder dan 3 jaar gebitsproblemen hebben.
 • Gebitsproblemen aanleiding geven tot slechte adem, rood en snel bloedend tandvlees, pijn bij eten of zelfs niet willen eten, overmatige speekselen, verlies van tanden en kiezen.
 • Gebitsproblemen ernstige gevolgen kunnen hebben voor de algemene gezondheid van uw hond of kat. Bacteriën uit de tandplak kunnen ontstekingen veroorzaken in vitale organen van het dier (bijvoorbeeld hart of nieren).
 • Februari ook dit jaar weer de landelijke ‘Maand van gebitsverzorging’ is.
 • Wij een heel jaar lang optimale aandacht besteden aan de gebitsverzorging van uw huisdier. Inspectie van de mond – en bijpassend advies – maakt onderdeel uit van vrijwel ieder consult! 
 • U in februari 5 euro korting krijgt op de gebitsbehandeling van uw hond en kat.

Lees meer over deze themamaand op maandvandegebitsverzorging.nl en maak een afspraak voor de gebitsbehandeling.

Februari: Maand van de gebitsverzorging


Dierenarts Marieke Corré

Met ingang van 1 januari 2015 is dierenarts Marieke Corré ons team komen versterken! Marieke is juli 2012 afgestudeerd aan de faculteit diergeneeskunde, Gent (België). Ze heeft na haar afstuderen bij Dierenartsenpraktijk Noord-West Friesland, Franeker, en Dierenkliniek de Beemd, Oosterhout, meermaals (langdurige) waarnemingen uitgevoerd. Marieke Corré is tot augustus 2015 als waarnemend dierenarts bij Dierenartsen Dier en Dongen werkzaam.

Dierenarts Marieke Corré


Nieuw dierenpaspoort en nieuwe invoereisen hond, kat en fret.

De nieuwe wetgeving met betrekking tot het EU dierenpaspoort en de invoereisen voor gezelschapsdieren zijn vanaf 29 december 2014 van kracht.

Nieuw dierenpaspoort

Kort samengevat moeten alle gezelschapsdieren (hond, kat en fret) een nieuw EU dierenpaspoort krijgen als ze naar een ander land worden meegenomen (reizen, handel) en

 • ze nog niet geïdentificeerd zijn (identificatie is een chip, of uitzonderlijk tatoeage), of 
 • ze nog geen dierenpaspoort hebben.

Dit nieuwe paspoort is beter bestand tegen fraude zodat er meer duidelijkheid komt over de herkomst of afstamming van de dieren (met name honden).

Veranderde invoereisen

Ook gelden er vanaf 29 december 2014 nieuwe invoereisen in Nederland. Honden, katten en fretten dienen bij invoer een geldige (lees ‘werkende’) rabiësvaccinatie te hebben. De minimum leeftijd voor grensoverschrijdend verkeer van deze dieren wordt daardoor 15 weken:

 • het dier moet namelijk minstens 12 weken oud zijn op moment van rabiësvaccinatie, en
 • daarna geldt een wachttijd van 21 dagen voordat deze vaccinatie geldig is!

Maak dus goede afspraken met de fokker wanneer u uw nieuwe huisdier in het buitenland koopt. De fokker zal het jonge dier langer dan voorheen bij zich moeten houden.

Wilt u meer weten over het nieuwe dierenpaspoort of de invoereisen: neem contact op met Dier en Dongen of lees verder op www.licg.nl

Nieuw EU dierenpaspoort | Dier en Dongen


Nieuwe dierenarts bij Dier en Dongen in het nieuwe jaar.

Vanaf 1 juni treedt dierenarts Renske Sueters bij Dierenartsen Dier en Dongen in dienst. Zij neemt de werkzaamheden over van dierenarts Charlotte Verkooijen. Charlotte zet haar carrière verder dichter bij haar vriend. Wij wensen Charlotte veel succes met haar loopbaan! Tussen 1 januari en 1 juni worden de taken waargenomen door dierenarts Marieke Corré.


Prettige feestdagen, ook voor uw huisdier!

De jaarwisseling staat weer voor de deur, een tijd van gezelligheid en prettige sfeer voor het hele gezin. Maar rond de jaarwisseling is ons huisdier vaak wat minder in zijn hum. Knallend en fluitend vuurwerk leidt geregeld tot stress bij de huisdieren.

De angst/stressgevoeligheid van uw hond en kat kan verminderd worden met behulp van voedingssupplementen (Adaptil, Zylkene), voer, sprays en verdampers (Adaptil, Feliway) of angstremmende medicatie (Alprazolam). Maar met wat algemene maatregelen in huis en aanpassing van de dagelijkse gewoonten kan vaak ook al (enig) resultaat geboekt worden. Deelname aan een vuurwerktraining is altijd aan te raden! Heeft uw hond of kat extreme vuurwerkangst, neem dan contact op met een gedragstherapeut.

Vraag onze medewerkers om advies op maat, of bekijk onze algemene vuurwerkangst-brief (pdf).

En let op dat uw huisdier in een onbewaakt moment geen hapjes (chocolade, gevaarlijke satéprikkers, etc.) of kerstversiering opeet!

Fijne feestdagen namens Dier en Dongen!
Dierenartsen Dier en Dongen wenst u en uw huisdier(en) een gelukkig Nieuwjaar!

Volg ons op:

Facebook


Dierenartsen Dier en Dongen

Hoge Ham 106
5104 JK Dongen
Tel: 0162 - 32 55 55